Intelektuál Maďarič o smeráckych Robertoch: Smer potrebuje obmenu. A Kaliňák? Toto si myslí minister o ministrovi

    0
    Marek Maďarič (Autor: SITA)

    „Nikto, ani ja, ani predseda (Robert Fico) Borisovi nevyčítame, že verejne vystupuje a kritizuje politiku Smeru. Mrzí nás len, že to nepovedal najskôr nám vnútri, lebo priestor na to je. Boris mal ,iks' príležitostí prísť na vedenie, nikto by ho nevyhnal,“ vyjadril sa minister kultúry na adresu „neposlušného“ smeráka Borisa Zalu. Maďarič sa v minulosti ako vyštudovaný scenárista venoval písaniu pre televíziu a divadlo.

    Minister a podpredseda Smeru v rozhovore ďalej priznal, že strana bude musieť prejsť určitou transformáciou. „Samozrejme, musíme riešiť aj to, ako strana bude v budúcnosti fungovať. Aj u nás bude musieť dôjsť k nejakým zmenám. Ale nie z dôvodu, že niekto má alebo nemá kauzy. Jednoducho, musíme prejsť obmenou,“ prezradil. Zapolemizoval tiež nad budúcou kandidatúrou Roberta Fica na post šéfa strany. „Keď bude kandidovať, tak bude. Len s tým nemôžeme počítať ako s automatickou vecou. Treba rozmýšľať aj o Smere, keď Robert Fico nebude premiérom alebo nebude v najvyššej straníckej funkcii,“ zdôraznil minister kultúry.

    Vyjadril sa aj k horúcej téme kauzy okolo kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka, s ktorou sa spája aj minister vnútra Robert Kaliňák. „Pre mňa osobne jeho politický osud súvisí aj s tým, ako zvládne dôležité témy predsedníctva, najmä tlak na unifikáciu azylových pravidiel. Ale predovšetkým je dôležité to vyšetrovanie, musí byť dôveryhodné a jasné,“ dodal ku kauze.

    - Reklama -