Informácia, z ktorej sa islamistom podlomia kolená. Teraz ich zasiahne spoločný hnev Erdogana a Putina

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin s tureckým partnerom Recepom Tayyipom Erdoganom (Autor: TASR)

    “Prezidenti si vymenili názor na kľúčové aspekty sýrskej krízy, zameriavajúc sa na spoluprácu v boji proti medzinárodnému terorizmu. Dohodli sa na posilnení vojenskej spolupráce pri operáciách proti členom IS a iných extrémistických skupín v Sýrii,” uvádza sa vo vyhlásení Moskvy.

    Putin zároveň vyjadril Erdoganovi sústrasť nad smrťou troch tureckých vojakov, ktorí dnes tragicky zomreli pri ruskom nálete pri meste Báb na severe Sýrie. Zranenia utrpelo ďalších 11 osôb. Obe strany túto nešťastnú udalosť vyšetrujú, uvádza Kremeľ.

    Ankarou podporovaná sýrska opozícia obnovila dnes ofenzívu v uvedenom meste – iba deň po tom, ako prelomila obranu IS v provincii Aleppo, ktorá je jednou z posledných bášt teroristov. Kremeľ tiež potvrdil, že obaja lídri sú za posun v rokovaniach v Astane i Ženeve, pričom hovorili aj o marcovom stretnutí predstaviteľov oboch krajín v Rusku.

    Zabití vojaci podporovali sýrskych povstalcov v úsilí o prevzatie kontroly nad Bábom od IS. Ide o súčasť širšej ofenzívy Turecka s cieľom vytlačiť IS a kurdských bojovníkov od tureckých južných hraníc. Rusko a Turecko, ktoré podporujú opozičné strany v sýrskom konflikte, v uplynulom čase spoločne vykonávajú letecké útoky na pozície IS.

    - Reklama -