Import moslimských hodnôt sa Francúzom vypomstil. Krajinu ničí trójsky kôň islamského džihádu

    0
    Moslimka na pláži v burkinách (Autor: TASR)
    Ženy v krátkych sukniach či nohaviciach sú v niektorých oblastiach Francúzska, kde žije početná moslimská komunita, v nebezpečenstve. Ohrozenie pritom vraj predstavujú radikálni islamisti, ktorým prekáža, ak sa po ich štvrti prechádzajú ženy oblečené nie práve v súlade s prísnym islamským právom šaría. 
     
    Podľa portálu Gate Stone Institute je v tomto prípade mimoriadne dôležité určiť, kde sa začína a končí náboženská sloboda v prípade, že ju niekto uplatňuje na úkor zvyšku spoločnosti. O samozvaných strážcoch islamského práva vo Francúzsku píše portál ako o „trójskom koňovi islamského džihádu“, ktorého moslimovia prepašovali do Európy pod rúškom náboženskej slobody. 
     
    Napätie vo Francúzsku sa začalo v súvislosti s obliekaním žien vyostrovať, keď viaceré mestá na Azúrovom pobreží predstavili zákaz nosenia takzvaných burkín, teda moslimských plaviek, ktoré ženám zahaľujú celé telo aj vlasy. V súvislosti so zákazmi došlo k viacerým incidentom. Pri jednom z nich polícia na pláži pokutovala za porušenie zákazu moslimku za hlasného povzbudzovania Francúzov, naladeným proti migrantom. Zákaz však francúzske súdy zrušili. 
     

    Jeden šok za druhým

    Jeden z prvých tohtoročných útokov, ktoré sa dostali do médií, sa stal koncom apríla, keď na parížskom predmestí Gennevilliers brutálne zbili 16-ročnú Nadiu. Páchateľkami boli tri moslimské tínedžerky, ktorým sa nepáčilo, že mladé dievča má na sebe krátku sukňu. 
     
    V nepríjemnej situácii sa ocitla začiatkom júna aj 18-ročná  Maude Valletová, v autobuse sa jej vyhrážala skupinka dievčat za to, že mala na sebe šortky. Valletová na sociálnej sieti uverejnila svoju fotku v krátkych nohaviciach a tričku, ktorú sprevádzal text: „Ahoj, som k*rva“, v odkaze na urážky, ktoré si vypočula. To, že ju slovne napadla práve skupinka moslimiek, v statuse na sociálnej sieti nespomenula. 
     
    Ďalšie pobúrenie nasledovalo začiatkom júla, keď sa v dennom centre pre deti v meste Reims na východe Francúzska objavilo upozornenie pre rodičov, aby svoje dcéry varovali, aby nenosili na ulici sukne. 
     
    Brutálny útok šokoval Francúzsko, keď muž marockého pôvodu dobodal matku a jej tri dcéry, z ktorých jedna utrpela vážne zranenia. Dôvodom údajne bolo práve oblečenie štvorice žien, ale páchateľ počas vyšetrovania tvrdil, že obeťou útoku bol on, pretože manžel a otec napadnutých žien sa vraj pred očami útočníkovej manželky poškrabal medzi nohami.
     
    Dva útoky spojené s islamským odporom proti západnému štýlu obliekania žien a dievčat sa stali siedmeho septembra. 17-ročné dievča zbil neznámy muž v mestečku Guingamp, údajne za to, že bola oblečená príliš provokatívne. 
     
    V ten istý deň napadol gang mladíkov v Toulone dve rodiny na bicykloch. Potýčka sa údajne začala, keď skupinka údajne moslimských výrastkov pokrikovala po ženách vulgarizmy a vyzliekali sa. Keď manželia žien začali protestovať, strhla sa bitka a jeden z nich skončil s viacnásobnými zlomeninami tváre. 

    Islam mení úlohu žien 

    Francúzska spisovateľka a profesorka filozofie Berenice Levetová z École Polytechnique pre denník Le Figaro uviedla, že úloha žien v Európskej spoločnosti sa s príchodom veľkého počtu moslimov mení. „Vo vojne, ktorú islamizmus s odhodlaním vedie proti civilizácii, sa ženy stávajú dôležitou témou,“ uviedla Levetová. 
     
    Úloha žien v spoločnosti sa podľa profesorky mení s „importovaním moslimských hodnôt“ do francúzskej spoločnosti. „Bola by som rada, aby bolo raz a navždy jasné, že ak sú dnes rovnoprávne úlohy pohlaví vo Francúzsku na ústupe a ak sa v krajine šíri patriarchálna filozofia, tak je to spojené výhradne s príchodom moslimských hodnôt,“ konštatuje Levetová. 

    Šaría „polícia“ 

    Organizovaná skupina radikálnych moslimov, ktorá by kontrolovala obliekanie žien či konzumáciu alkoholu v uliciach vo Francúzsku, zatiaľ neexistuje. V Nemecku a Veľkej Británii sú takéto samozvané gangy udržiavateľov islamského práva realitou. Francúzi napriek tomu stále častejšie prichádzajú do konfliktu so skupinkami agresívnych mladíkov, ktorí slovne, ale aj fyzicky napádajú náhodných okoloidúcich len preto, že sa im nepáči, ako sú oblečení alebo preto, že  nie sú moslimovia. 
     
    Portál Gate Stone Institute v súvislosti s moslimami, ktorí dohliadajú na dodržiavanie islamského práva vo francúzskej spoločnosti, píše o ďalšom probléme, a tým je dodržiavanie práv a slobôd. Často sa totiž stáva, že ak sú moslimovia obvinení zo šírenia radikálnych myšlienok islamu, odvolávajú sa na náboženské slobody, ktoré sú pre nich v Európe zaručené.
     
    - Reklama -