Imigranti na Silvestra v Rakúsku vyčíňali. Sexuálne obťažovanie hlásili viaceré mestá

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Polícia preveruje podozrenia zo spáchania deliktov podobného charakteru aj v Salzburgu a Viedni, informovali rakúske i zahraničné médiá.

    Medzi obeťami z Innsbrucku sú nielen Rakúšanky, ale aj ženy z Nemecka, Švajčiarska a Talianska.¨

    Podľa ich slov sa stali v centre mesta obeťami obťažovania skupiny mužov vo veku do 30 rokov pochádzajúcich podľa výzoru zrejme zo zahraničia. Muži mali čierne vlasy a niektorí z nich aj brady.

    Kriminalisti teraz čakajú na záznamy z videokamier, ktoré by mali pomôcť s identifikáciou páchateľov. Aj keď dve zo žien páchateľov odfotili mobilným telefónom, kvalita záberov bola – vzhľadom na tmu v okolí – zlá.

    Vyšetrovatelia predpokladajú, že za obťažovaním je skupinka tých istých páchateľov, ktorí volili podobnú metódu vo všetkých prípadoch. Deliktov sa navyše dopustili okolo polnoci, keď bola v centre Innsbrucku najväčšia tlačenica.

    K trom trestným oznámeniam v súvislosti so sexuálnym obťažovaním počas silvestrovskej noci v Salzburgu pribudol dnes ďalší prípad. Ide v ňom o 18-ročného žiadateľa o azyl z Afganistanu, ktorý v podnapitom stave dobiedzal do 31-ročnej Nemky. Podozrivého, ktorý sa v tlačenici pokúšal siahať žene do rozkroku a bozkávať ju, rakúski policajti vypočuli a z iniciatívy prokuratúry umiestnili do justičného zariadenia v Salzburgu.¨

    Tri trestné oznámenia podali kvôli deliktom podobného charakteru aj ženy vo Viedni.

    - Reklama -