Imigrácia: Sme v pasci. Neskončí sa to dobre, píše politológ po útoku v Manchestri

    0
    Politológ a nakladateľ Alexander Tomský (Autor: Hans Štembera)

    „Celebrity popu celého sveta sú v šoku a môžeme im tentoraz veriť, veď je ohrozený ich biznis,“ poznamenal Tomský hneď na úvod. K nešťastiu došlo na koncerte americkej speváčky Ariany Grandovej. „A ďalšie kondolencie politikov, ďalšie slávnostné reči o neprijateľnosti teroru, ďalšie silácke uisťovanie, že budú posilnené antiteroristické bezpečnostné služby a nezmeníme svoj životný štýl. Samozrejme, že sa zmení – bezpečnostné kontroly obmedzia masové koncertné vystúpenia a športové podujatia po celom svete tak ako vo Francúzsku a ako práve ohlásil Singapur, kde má vystúpiť americká speváčka Britney Spears,“ dodal politológ.

    Politici pritom podľa jeho slov vedia, že sú voči osamelým vlkom bezmocní. „Nezostáva im nič iné, než hrať aspoň divadlo, pretože poriadok a ochrana občanov je základný zmysel existencie štátu,“ uviedol. Myslí si však, že po každom ďalšom masakri budú ľudia požadovať aj zásadnejšiu diskusiu o islame. „S politickou korektnosťou a útokom proti islamofóbii politici, ktorí sú pripravení po každom nešťastí zdôrazňovať hrozbu radikálnej interpretácie Koránu, jednoducho nepochodia,“ dodal.

    V závere sa potom Tomský opýtal, ako situáciu riešiť v prípade, že problémom je islam a nie iba islamizmus. „Isteže nemožno islam, respektíve náboženskú slobodu, zakázať, ale môžeme z krajiny, a to bez ohľadu na občianstvo, moslimských hlásateľov násilia, rasizmu, netolerancie a požiadavky uzákoniť moslimské právo šaría vyháňať. A predovšetkým rozlišovať a neprijímať ďalších,“ uviedol s tým, že práve v tom je ten háčik.

    „Dnešné politické náboženstvo humanizmu a jednotného ľudstva zaštítené ľudskými právami nedovoľuje, aby sme si imigrantov vyberali podľa náboženstva. A politická elita v Európe stále verí na otvorenú spoločnosť otvorených hraníc, ako keby chcela vymeniť staré národy kontinentu. Táto politika sa dobre neskončí,“ uzavrel.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -