Idiotská voľba, ktorá ešte viac zvyšuje napätie, hovorí Oliver Stone o nových sankciách voči Rusku

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: TASR)

    Senát schválil koncom júla návrh zákona o nových jednostranných sankciách voči zmieneným trom štátom. Predmetná legislatíva uchováva v platnosti reštrikcie zavedené predchádzajúcou americkou administratívou a zároveň zbavuje prezidenta USA práva zmierniť tieto sankcie bez súhlasu Kongresu.

    Americký prezident Donald Trump tento zákon podpísal v stredu, a to aj napriek tomu, že je podľa neho chybný. Zákonodarcov obvinil, že sa vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou dostali na “historické minimum”. Zákon schválil Kongres takým vysokým pomerom, že prebíja i prezidentské veto.

    Ruské ministerstvo zahraničných vecí v reakcii nariadilo, aby Spojené štáty do 1. septembra zredukovali počet svojich diplomatov a podporných tímov na svojich ambasádach v Rusku, a to na rovnaký počet, akým operuje ruská diplomacia na území USA. Z Ruska musí odísť 755 diplomatických zamestnancov.

    V júni mal na TV stanici Showtime premiéru Stoneov štvordielny dokumentárny film Rozhovory s Putinom, v ktorom ruský prezident diskutuje o sýrskej otázke, ukrajinskom konflikte, ako aj o rusko-amerických vzťahoch. Dokument vyvolal v USA polemiku, pričom médiá obvinili Stonea z náklonnosti k Putinovi.

    - Reklama -