Hviezdna rota zasahuje. Beňo, Ritomská, Lipták sa zišli v jednej strane. O kontroverznosť nebude núdza. Utečenci, homosexuáli, sociopat Matovič a agent CIA Lipšic

    0
    Člen strany Priama demokracia Peter Lipták a predseda strany Róbert Beňo (Autor: SITA)

    Ako povedal včera na tlačovej besede predseda strany Róbert Beňo, Priama demokracia ponúka miesta na kandidátke občianskym združeniam, aktivistom a občanom, ktorí sa vedia stotožniť s programom strany. V súčasnosti má strana na kandidátke približne 60 ľudí. Priama demokracia existuje dva roky, jej členovia poskytli na fungovanie strany 25-tisíc eur.

    Exmarkízak na čele strany

    Predsedu strany Róberta Beňa si väčšina ľudí pamätá ako tvár publicistickej relácie Paľba v Televízii Markíza, kde bojoval za práva ľudí v ťažkých životných situáciách. Neskôr pôsobil aj ako hovorca na ministerstve hospodárstva a neskôr sa snažil uchytiť ako politik. Bol volebným lídrom Strany zelených, kandidoval do parlamentu za Most-Híd a aj za už zabudnutú stranu Nádej Jirka Malchárka a plastickej chirurgičky Alexandry Novotnej, ktorá bola spájaná s finančnou skupinou Penta. Neskôr mal aj ambíciu stať sa bratislavským županom, ako aj starostom bratislavského Nového Mesta. Neúspešne a neúspešne.

    Verejnosť sa mu však napokon podarilo upútať. Stalo sa tak v roku 2013, keď ho okresný súd uznal za vinného a odsúdil na výkon trestu odňatia slobody na dobu osem mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Beňo totiž akosi „pozabudol”, že má maloletého syna a neplatí výživné.

    Beňova paľba

    Beňo nedávno opäť zaujal svojimi postojmi k utečencom, ktoré prezentoval ako rečník na pochode proti islamizácii v Bratislave, ale aj na svojom Facebooku. Exmoderátor sa netají svojím odporom k islamu, odmietaním utečencov a sympatiami ku kontroverznému českému politikovi Tomiovi Okamurovi.

    V septembri Beňo na sociálnej sieti zdieľal článok o mŕtvych utečencoch, ktorých našli blízko slovenských hraníc udusených v mraziarenskom automobile. K článku pripojil aj svoje „matematické“ hodnotenie. „71 ľudí v tomto aute nemohlo byť. Matematicky je to vylúčené. Stačí si prepočítať plochu skrine a viete, že tam nemôže nikto umiestniť 71 ľudí. Nahádzali ich tam asi LGBTI organizácie. Inak sa to nedá vysvetliť,“ napísal citlivo a taktne Beňo.

    Prvá obyčajná

    Lídrom kandidátky však nebude Beňo, ale poslankyňa Národnej rady SR Mária Ritomská, ktorá v roku 2013 vystúpila z klubu OľaNO a teraz je členkou prípravného výboru Strany práce Slovenska. Jej strana sa dohodla na spoločnej kandidatúre s Priamou demokraciou a občianskym hnutím Osoh. O svojom zámere zabojovať na kandidátke Priamej demokracie sa poslankyňa ParlamentnýmListom.sk zverila už začiatkom novembra. .„Priama demokracia sa chystá do otvoreného súboja so všetkými starinami na terajšej politickej scéne. Možno sa k nim pridám,“ povedala.

    Matovič je sociopat a Lipšic agent CIA

    Ritomská po svojom odchode z klubu nazvala Matoviča sociopatom a mobérom a obvinila ho z vydierania. Podľa Matoviča zas bola Ritomská najväčším parlamentným absentérom. „Veď, preboha, berie 3-tisíc eur mesačne čistého a z parlamentu si robí holubník,“ vyhlásil. Ritomská svojho bývalého kolegu nešetrila ani v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk. „Má patologický vzťah k svojim súdruhom poslancom v hnutí,“ povedala a následne sa obula aj do Matovičovho súčasného spojenca Daniela Lipšica. „Podľa mňa je pán Lipšic rovnaká sociopatická osobnosť ako pán Matovič. Lipšic vyštudoval právo a kdesi v USA si vytvoril zázemie v CIA,“ myslí si Ritomská.

    Všeslovanská Slovenka

    Bývalá obyčajná žena sa netají ani svojimi sympatiami k Rusku. Podľa poslankyne sú Rusi na Ukrajine vyvražďovaní, na Majdane strieľali Američania a Slovensko si dovolilo uznať ukrajinskú „nacistickú vládu“. Konštatovala taktiež, že by jej neprekážal akýsi „Všeslovanský zväz“. Na otázku ParlamentnýchListov, že prečo agresorom na Ukrajine nie je Rusko, ktoré má preukázateľne vojakov a techniku na ukrajinskom území, vtedy Ritomská reagovala takto: „Použili ste slovo „preukázateľne.“ To je čo?“

    Nakoniec sa pre Kotlebu nerozhodol

    Na kandidátke sa napríklad objaví známy obvodný lekár a prijímateľ finančných darov Peter Lipták, ktorého agendou má byť paradoxne odhaľovanie korupcie v zdravotníctve. Svoje sympatie k Priamej demokracii načrtol Lipták pre ParlamentnéListy.sk koncom septembra. „Samozrejme, oslovujú ma aj nové strany a hnutia, ktoré presadzujú uplatňovanie priamej demokracie,“ konštatoval lekár. S jeho pridaním sa na kandidátku Priamej demokracie to však vtedy ešte nebolo isté. „Možno budem voliť pána Kotlebu. Jeho nekompromisným postojom pri ochrane našich štátnych záujmov a úspechom v boji proti korupcii v Banskej Bystrici si ma získava. Ale v obhajovaní našich záujmov v EÚ boduje aj pán Fico, ktorý, zdá sa, nabral už veľké skúsenosti na veľkom kolbišti moci,“ odpovedal Lipták na otázku ParlamentnýchListov.sk, že komu dá v nasledujúcich voľbách svoj hlas.

    Podporujme separatistov v Podkarpatskej Rusi

    Doktor Lipták si pri vyjadrovaní svojich kontroverzných názorov tradične nedáva servítku pred ústa. Prezident Kiska je podľa neho zapredaný zahraničným záujmom, Slovensko by malo podporovať separatistov v Donbase a tiež v Zakarpatsku, utečeneckú krízu považuje za umelo a so zlým úmyslom vyvolanú, pričom podobne ako Ritomská, ani on sa netají svojimi sympatiami k Rusku. „Je zrejmé, že tak ako v prípade druhej svetovej vojny, úspešné angažovanie Ruska povedie aj na Blízkom východe k rýchlemu dosiahnutiu mieru. Bude patriť veľká vďaka Rusku za úspešné ukončenie aj tzv. utečeneckej krízy v EÚ,“ povedal Lipták.

    Finančné dary naďalej prijímam

    Mimochodom, finančné dary berie známy lekár naďalej. „Dary samozrejme ako súkromná osoba prijímam, najlepšie uplatnenie vidím v peňažných daroch, ktoré sú dôležitou súčasťou rozpočtu našej ambulancie,“ priznal Peter Lipták pre ParlamentnéListy.sk.

    - Reklama -