Hrušovský dostal lukratívny flek. Neuveríte, kto mu ho vybavil

    0
    Pavol Hrušovský (Autor: TASR)

    Vláda Roberta Fica schválila návrh ministra financií Petra Kažimíra na odvolanie a vymenovanie členov Rady banky a členov Dozornej rady štátnej Exportno-importnej banky Slovenskej republiky. Ako informuje portál Topky.sk, je medzi aj známy politik, bývalý predseda KDH a expredseda parlamentu Pavol Hrušovský (64).

    Vyštudovaný právnik Hrušovský, ktorý sa doteraz vo finančnom sektore veľmi neangažoval, tvrdí, že post dostal oprávnene. Vylúčil pritom, že by šlo o politickú trafiku. „Absolútne to vylučujem. Politici, ktorí pre ten štát niečo urobili, sú považovaní za dosť prospešných pre to, aby sa mohli angažovať v takýchto funkciách. Vôbec mi nejde o trafiky, nikdy som to nerobil, nikdy som po tom netúžil. Považujem to za zadosťučinenie za to všetko,” povedal.

    Je za tým Béla?

    Hrušovský portálu priznal, že ho navrhol jeden z predsedov politických strán, nechcel ale prezradiť ktorý. Zaujímavá bola jeho odpoveď, ktorá sa týkala Bélu Bugára. „S Bélom Bugárom mám najdlhší a najúprimnejší vzťah. Povedali ste to vy sám. Béla je ozaj môj najbližší politický priateľ z tejto politickej garnitúry. Stretávame sa, diskutujeme aj na niektoré vážne politické problémy a hľadáme aj spoločné odpovede,“ prezradil.

    Exportno-importná banka Slovenskej republiky je špecializovaná finančná inštitúcia, ktorá spája v sebe bankové a poisťovacie činnosti s cieľom podpory exportu. Hlavnou úlohou je podporovať slovenské firmy a ich konkurencieschopnosť v zahraničí. Vrcholovým predstaviteľom tejto inštitúcie sa nedarí zle. Igor Lichnovský, člen štatutárneho orgánu Exportno-importnej banky Slovenskej republiky, priznal za rok 2015 až vyše 155-tisíc eur z verejnej funkcie.

    - Reklama -