Hrozivé analýzy z Nemecka. Ako spolu súvisí utečenecká kríza a nárast kriminality

    0
    Námestie pred železničnou stanicou v Kolíne nad Rýnom (Autor: SITA)

    Ako uvádza Focus, zvýšil sa najmä počet ublížení na zdraví. V porovnaní s rokom 2014 išlo v prípade násilného napadnutia o nárast o 36,8 % a v prípade „obzvlášť“ nebezpečných útokov došlo dokonca o päťdesiatpercentné navýšenie. „Je zrejmé, že mladí kriminálnici zo severnej Afriky sú oveľa brutálnejší. Tvorcovia záverečnej správy vyjadrujú obavy predovšetkým z delikventov pôvodom z Alžírska, Maroka, Tuniska alebo Líbye. Nárast trestnej činnosti je zrejmý vo všetkých kategóriách trestných činov,“ uvádza nemecký magazín.

    Za „najdesivejšiu“ pasáž správy považuje Focus zmienku o útokoch s následnou vážnejšou ujmou na zdraví. „Kým v roku 2014 išlo o 368 prípadov, tak v minulom roku už bolo v tejto závažnej kategórii hlásených 503 prípadov. Pri násilných trestných skutkoch policajti zaznamenali nárast o 40 %, v prípade vreckových krádeží potom o takmer 10 %. Tiež kategória krádeží v obchodoch vykázala v minulom roku značný nárast. V roku 2014 došlo v Kolíne k 472 hláseným prípadom, ale o rok neskôr už k 652 spáchaným trestným činom,“ píše sa v správe.

    Predmetom krádeží v obchodoch sa podľa policajnej správy čoraz viac stávajú drahé kvalitné parfumy a exkluzívne kozmetické výrobky. Hlavní podozriví v drvivej väčšine prípadov pochádzajú zo severnej Afriky. „Maročania, Alžírčania, Tunisania, Sýrčania a Libanonci mužského pohlavia tvorili v minulom roku 92,5 % podozrivých. Mnohí z nich údajne do Kolína nad Rýnom cestujú z iných miest. Celkovo za uplynulý rok išlo o 1 829 osôb. Páchatelia sa často pohybujú v blízkosti autobusových zastávok, barov a diskoték. V skorých ranných hodinách sa zameriavajú na jedinca posilneného alkoholom,“ cituje nemecký magazín policajnú správu.

    Podobné skúsenosti však majú policajti tiež v Düsseldorfe, kde v policajnej databáze evidujú dvetisíc podozrivých pochádzajúcich najčastejšie z Maroka a ďalších krajín regiónu. Ako pred niekoľkými dňami uvádzal vo svojej analýze profesor Soeren Kern z amerického think tanku The Gatestone Institute, dramatické to je v tomto smere tiež v Hamburgu. Každým rokom v severonemeckej metropole dochádza ku krádeži 20-tisíc peňaženiek, čo činí 55 krádeží denne. Z tejto trestnej činnosti sú podľa údajov tunajšej polície z 90 % zodpovední muži vo veku 20 až 30 rokov, ktorí pochádzajú zo severnej Afriky a Balkánu.

    Celý text nájdete TU.

    - Reklama -