Hrnko opäť v ráži. Po bugárovcoch svoj hnev obrátil voči smerákom. Je to jeho panská vôľa, útočí na Ficovho ministra

    0
    Anton Hrnko (Autor: SNS)

    Po štátnom tajomníkovi Petrovi Krajňákovi z Mostu-Híd hnev podpredsedu národniarov Antona Hrnka v pondelok podvečer okúsil aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Hrnkovi sa nepáči, že dal Lajčák prepracovať dokument – návrh Bezpečnostnej stratégie Slovenskej republiky, ktorú pripravoval tím ľudí pod taktovkou štátneho tajomníka Lukáša Parízka, ktorý je nominantom SNS.

    „Boli sme dosť prekvapení, keď minister M. Lajčák znenazdajky vyhlásil, že dokument nie je dobrý, že je málo proatlantický a že ho odoberá štátnemu tajomníkovi a ide ho pripravovať pod vlastnou gesciou,“ približuje okolnosti Hrnko a dodáva, „nič proti tomu, je to jeho panská vôľa a on je v konečnom dôsledku zodpovedný za konečné znenie i za to, či ho koalícia odobrí!“

    Podľa jeho slov, ktoré zverejnil na sociálnej sieti, dankovcov prekvapilo, keď dal šéf rezortu diplomacie dokument opäť spracovať tomu istému tímu, ktorý pripravil už predchádzajúci text s tým rozdielom, že vedenie dal človeku, ktorý nie je aktuálne zamestnancom rezortu, dokonca ani nie je platený z peňazí daňových poplatníkov Slovenskej republiky. „Či je to správna cesta, uvidíme, keď sa zoznámime s navrhovaným textom. Podotýkam len, že by mal byť prijateľný všetkým členom vládnej koalície,“ sumarizuje národniar.

    Zdroj: Facebook/Anton Hrnko

    Len minulý týždeň sme priniesli infromáciu, že podpredseda národniarov Anton Hrnko skritizoval štátneho tajomníka Petra Krajňáka z Mostu-Híd za organizovanie konferencie v rezorte ich SNS nominanta Petra Plavčana. Na konferencii mali hostia hľadať prístupy pri výučbe dejepisu a občianskej náuky. Hrnko okrem samotného Krajňáka skritizoval aj hostí a ministrovi odporučil, aby štátneho tajomníka „upratal“. Viac sme o tom písali TU.

    - Reklama -