Horí pod Plavčanom ministerská stolička? Finančné skupiny, tisícové odmeny, „rodinkárstvo“ či azerbajdžanský konzul. Rezort školstva opäť v ohrození?

    0
    Peter Plavčan (Autor: SITA)

    Ministrova manželka Viera Plavčanová ešte donedávna pôsobila v predstavenstve finančnej skupiny Slavia Capital Group, a. s. Médiá o nej písali ako o výkonnej riaditeľke Slavia Capital. O situáciu sa začal zaujímať portál Aktuality.sk, následne sa k problematike vyjadril aj samotný rezort školstva. „Pani Viera Plavčanová v spomínanej funkcii nezostane. Po vymenovaní pána Plavčana na post ministra sa jej vzdala,“ reagovala Beáta Dupaľová Ksenzsighová, riaditeľka komunikačného odboru ministerstva školstva.

    Investičná skupina sa zameriava na segment energetiky, priemysel palív a obranný, strojársky a letecký priemysel. Skupina mala aj s exministrom hospodárstva Ľudovítom Černákom vstúpiť do strojárskeho holdingu Sitno. Projekt ale po nejakom čase zanikol. Bývalý minister mal údajne finančnú skupinu uprednostňovať v privatizačnom procese firmy Nafta Gbely.

    Priamo v Plavčanovom rezorte pôsobila aj jeho dcéra. Konkrétne v Štátnom inštitúte odborného vzdelávania. Podobne ako ministrova manželka, aj jeho dcéra by mala podľa informácií ministerstva rezort opustiť. Na Plavčanovom „piesočku“ pôsobil aj jeho známy honorárny konzul Azerbajdžanu Džalal Gasymov. Ten zároveň robí aj konateľa súkromnej školy v Sládkovičove a v minulosti konzulovi robila asistentku práve ministrova dcéra. Samotný minister dokonca sedel vo vedeckej rade ako hosťujúci člen. Za odvolanie Plavčana z ministerského kresla začali bojovať aj občania. Prekážalo im, že Plavčanovo meno bolo spomínané s vyplatením odmeny 40-tisíc eur za pôsobenie v neplatenej funkcii v študentskej rade pôžičkového fondu. Peniaze mal údajne vrátiť, no ľudia na tento „incident“ nezabudli.

    - Reklama -