Holjenčík končí! Je prvou obeťou vojny Fica a Danka?

    0
    Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví SR Jozef Holjenčík. (Autor: TASR)

    Holjenčík mal skončiť po stredajšom (1. 2.) rokovaní vlády. Dôvodom na jeho odchod sú predražené platby za elektrinu a plyn na začiatku roka. Premiér Robert Fico pritom tvrdil, že jeho koniec nie je na programe dňa, ako pripomína Nový Čas.

    Holjenčík sa dostal pod paľbu kritiky po tom, ako domácnosti, ale aj firmy a samosprávy dostali neúmerne vysoké zálohové platby za energie. Mohlo za to zvýšenie fixných poplatkov, ktoré má ÚRSO strážiť. Predseda SNS Andrej Danko a neskôr aj podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini podľa denníka hovorili o Holjenčíkovom podľahnutí lobistickým skupinám. 

    Danko na rovinu konštatoval, že Holjenčíka chce odvolať za to, že zvýšil ceny energií. Podľa niektorých komentátorov Danko týmto krokom jednoznačne ukázal, že chce útočiť na Fica. Pripomeňme, že šéf parlamentu na svojom nedávnom brífingu okrem Holjenčíka napadol aj premiérovho mediálneho poradcu Erika Tomáša. Podľa Danka totiž práve Ficovi ľudia stoja za aférou „kapitán, za ktorú si šéf parlamentu vyslúžil veľkú vlnu kritiky. Danko pritom uviedol, že by tieto osoby mohli platiť aj diskreditačné weby proti nemu. 

    Matovič: Holjenčíka roztrhám na kusy

    Za pád Holjenčíka sa posledné dni bil hlava-nehlava aj šéf OĽaNO Igor Matovič. PLUKOVNÍK FICO, ak máš zbytok vojenskej cti, pusti mi zajtra svojho pandrláčika Holjenčíka do ringu… roztrhám ho tu na kusy a potom si s ním rob, čo len chceš. Ak si sráč, pusti do gatí a stiahni ho ešte dnes,“ napísal Matovič ešte včera na sociálnej sieti.

     

    - Reklama -