Hlina priviezol Rómov z osady na predvolebný míting kandidáta Smeru na župana Prešovského kraja. Tvorili polovicu prítomných

    0
    Hlina v rómskej osade v obci Rakúsy (Autor: OS)

    „Prešovský župan vie, že je zle. Dokonca začal robiť kampaň. Presne v smeráckom estrádnom štýle. Peter Chudík je drzý, svoju estrádu odštartoval dnes (včera, pozn. PL.sk) v meste Levoča,“ píše Hlina na sociálnej sieti. To, že sa kampaň súčasného župana začala v Levoči, považuje za provokáciu a niekto podľa neho Chudíkovi zle poradil.

    „V zmysle zásady neskláňaj sa pred drzosťou iných mu náš 3D Team pomohol na dnešné stretnutie naplniť sálu. Zorganizoval autobus Rómov z osady pri Rakúsoch. Keby neprišli, tak sála je skoro prázdna,“ konštatoval šéf kresťanských demokratov. Dodal, že ide o osadu, kde Chudík s ďalším poslancom Smeru Kubánkom v minulých voľbách „zvalcoval voľby“ a predbehol aj Fica. Viac sme o údajnom kupovaní rómskych hlasov v osadách pred parlamentnými voľbami písali napríklad TU.

    Predseda KDH Alojz Hlina hovorí o kupovaní rómskych hlasov v osadách smerákmi. Považuje to za hrubé zneužívanie demokracie. Problém vidí aj v zneplatňovaní volebných lístkov. „Nech Rómovia volia, koho chcú, ale nie toho, koho im povie nejaký úžerník, ktorý za to zobral peniaze od smerákov a on im za to kúpi cigarety,“ povedal v rozhovore pre PL.sk. Nájdete ho TU.

    Kandidátom na predsedu Prešovského samosprávneho kraja za koalíciu KDH, SaS, OĽaNO, NOVA je primátor Levoče Milan Majerský. 

    Milan Majerský Zdroj: df

    „Prešovský samosprávny kraj a krajské mesto má byť takou pumpou, takým srdcom, ktoré pumpuje život do ostatných častí samosprávneho kraja a do ostatných miest a ostatných obcí. Takým životom sú predovšetkým cesty, investori a vtedy vidíme, že jednak do kraja prichádzajú noví ľudia, naši neodchádzajú, lebo tu majú svoje miesto, svoje domovy, svoje rodiny a svoju prácu v kraji. A toto je základný predpoklad na to, aby tento kraj bol dobre rozvinutý a slúžil ľuďom, ktorí v ňom žijú,“ povedal na tlačovej besede Majerský. 

    - Reklama -