Hlina potvrdil, že má záujem o dohodu pre komunálne voľby so SaS a OĽaNO. Ak sa nedohodnú, strana sa zariadi po svojom

    0
    Alojz Hlina (Autor: ReprofotoFacebook/Alojz Hlina)

     SaS a OĽaNO v piatok (9.2.) podpísali koaličnú dohodu, vďaka ktorej idú do tohtoročných komunálnych volieb spoločne. Na spoluprácu prizývajú všetky demokratické strany, najmä opozičné. Vylučujú z nej Smer-SD a kotlebovcov.

    Dvojica strán chce podporiť všetkých dobrých ľudí, ktorí chcú pomôcť v spravovaní svojej obce či mesta. V samosprávach chcú stavať spoločné kandidačné listiny. Voliči podľa nich spojenie opozície oceňujú. Predseda SaS Richard Sulík v piatok uviedol, že privíta spoluprácu s KDH. Potvrdil, že aktuálne je v kontakte s Borisom Kollárom.

    Komunálne voľby by mali byť 3. alebo 10. novembra. TASR to vypočítala na základe volebného zákona, ktorý hovorí, že voľby do orgánov samosprávy obcí sa konajú v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia.

    Minulé komunálne voľby sa konali 15. novembra 2014. Do 15. novembra teda musia byť zvolení noví primátori, starostovia a obecní poslanci. Voľby vyhlasuje predseda Národnej rady SR najneskôr 110 dní predo dňom ich konania. Termín zatiaľ oficiálne určený nie je.


     

    - Reklama -