Hlina nechápe pozvanie Fica na agroakciu: Veď slovenské poľnohospodárstvo je zničené a rozkradnuté

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Podľa jeho slov na rozdiel od premiéra Roberta Fica (Smer-SD) poľnohospodárstvu rozumie, keďže ho vyštudoval a je aj chovateľ.

    “Obdivujem snahu ľudí, ktorí toto podujatie organizujú, ale miernu výčitku si neodpustím. Na čo sem volajú Roberta Fica? Naozaj to nechápem. Po desiatich rokoch jeho vládnutia s malou prestávkou je slovenské poľnohospodárstvo tam, kde je. Je zničené, rozkradnuté,” uviedol Hlina.

    Príkladom je to, že obchodné reťazce sú silnejšie ako Ministerstvo poľnohospodárstva SR.

    “Keď stojíte pred vitrínou niekde v reťazci, tak podľa visačiek neviete, či ste v Rakúsku, Nemecku, alebo v Poľsku. Za Fica sa na najúrodnejších pôdach stavajú haly. Aj toto je znakom zúfalstva,” dodal Hlina s tým, že súčasný stav najlepšie dokumentuje fakt, že Slovensko je dovozcom ovčieho mlieka.

    “Krajina, ktorá sa pýši tým, že naším národným jedlom sú halušky, že máme bryndzu, čo iný nemá, tak do nej sa dováža ovčie mlieko. Keď dovážame mlieko, o chvíľu nebude treba ani ovce. Fico tu pred tromi rokmi hovoril, že sebestačnosť je na úrovni 50 percent a že do roku 2020 to bude 80 percent. Je rok 2017 a sme niekde na úrovni sebestačnosti 30 percent,” uzavrel Hlina.

    - Reklama -