Hlásite sa k fašizmu? Zoberieme vám zbrojné preukazy, navrhuje smerák

    0
    Ilustračné foto: pištoľ (Autor: SITA)

    O zbrojné preukazy by podľa jeho slov mali prichádzať aj tí, ktorí sa motajú okolo kotlebovcov.

    “Lebo to sú naozaj potenciálni zločinci, ktorí môžu páchať rasové kriminálne činy. Hnedý mor musíme zastaviť nielen z humanistických dôvodov, ale aj preto, lebo je to opľúvanie našich osloboditeľov. Šíriť rasovú nenávisť nie je pubertálna zábavka, ale zločin. Ľudia to musia vedieť, preto musíme zakročiť,” apeloval Blaha.

    Poslanec sa preto premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pýtal, či vláda pripravuje aj legislatívne opatrenia, ktoré by zabránili získať zbrojné povolenie ľuďom, ktorí v minulosti pôsobili v zakázaných neofašistických hnutiach, stranách či združeniach.

    Neprítomný Fico mu cez vicepremiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) odkázal, že rezort vnútra môže už v súčasnosti využiť inštitút odňatia zbrojného preukazu.

    “Orgán Policajného zboru môže zamietnuť vydanie preukazu, ak nie je záruka, že zbraň nezneužije,” vysvetlil.

     Fico zopakoval, že prejavy fašizmu treba zastaviť, kým je čas. “Musí to byť jedna zo základných výziev pre túto krajinu. Je smutné, že tieto myšlienky sa objavujú v krajine, ktorá pred 70 rokmi zažila hrôzu vojny rozpútanej fašistickou ideológiou,” zdôraznil s tým, že dobré slovo nestačí a potrebné sú aj represie.

    - Reklama -