Hillary Clintonová a George Soros sa stále nezmierili s porážkou: Nové informácie o ich akciách

    0
    Hillary Clintonová (Autor: TASR)

    Clintonová síce bezprostredne po porážke v prezidentských voľbách ohlásila koniec svojej politickej dráhy, ale počas svojho vystúpenia na Deň sv. Patrika hovorila o svojom návrate do verejného života. „Som pripravená vyjsť z lesa a pomáhať Američanom nájsť spoločnú reč. Rovnako ako množstvo mojich priateľov správy v týchto dňoch sledujem s ťažkým srdcom. Čo môžeme urobiť, aby sme ľudí zase spojili? Poďme nájsť spôsob, ako to urobiť,“ predniesla Clintonová v meste Scranton.

    Prejav v Scrantone, kde pracoval starý otec Clintonovej a jej otec odtiaľ počas veľkej hospodárskej krízy odišiel do Chicaga, bol jedným z mnohých, ktoré neúspešnú prezidentskú kandidátku čakajú v budúcich týždňoch. V máji bude okrem iného rečniť na svojej alma mater Wellesley College v Massachusetts. Ako ďalej uvádza spravodajská televízia Fox News, Clintonová už okrem toho pracuje na knihe esejí, v ktorej hodlá komentovať prezidentské voľby.

    Zlé jazyky tvrdia, že návrat Clintonovej do verejného života nepochádza len z jej hlavy, ale stojí za ním aj americký filantrop maďarského pôvodu George Soros. Ten je dlhé roky spojený s jej politickou kariérou a finančne prispel aj na jej prezidentskú kampaň. Zatiaľ čo jeho priamy vplyv na rozhodnutie Clintonovej vrátiť sa späť do víru verejného života sa dá dokázať len ťažko, serveru The Daily Caller sa podarilo zistiť, že Soros financuje niektorých jej spolupracovníkov.

    Dlhé týždne sa hovorí o tom, že protitrumpovské protesty minimálne čiastočne financuje práve Soros, hoci jasné dôkazy sa zatiaľ v médiách neobjavili a vzhľadom na delikátnosť takejto spolupráce zrejme ani nikdy neobjavia. Avšak Gara LaMarche, prezident Demokratickej aliancie, Sorosom vedenej skupiny demokratických darcov, pripustil v denníku USA Today, že v súčasnosti prebieha upevňovanie väzieb medzi alianciou a jednotlivými subjektmi, ktoré sa stavajú proti Trumpovi.

    Ako The Daily Caller pripomína, už vlani v novembri došlo k stretnutiu darcov z Demokratickej aliancie, na ktorom diskutovali o spoločnom postupe proti Trumpovi. „Teraz sa nám podarilo zistiť, že minimálne šesť ľudí z prezidentského tímu Clintonovej hrá kľúčovú rolu v organizovaní pochodu za práva žien. Tento týždeň sa má uskutočniť prezentácia, na ktorej budú jeho lídri žiadať Sorosa o ďalšie peniaze,“ píše server s tým, že Soros je známy podporou mnohých ľavicových zoskupení po celom svete.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -