Haščák s Kaliňákom môžu plakať od smiechu, hodnotí komentátor

    0
    Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (vľavo) (Autor: TASR)

    „Najväčšia nehoráznosť je toto: hlavné figúry z kauzy Gorila, ktorá odkryla rozsiahle rozkrádanie Slovenska, sú čisté. Nič im nehrozí. A tí, ktorí nabrali odvahu, aby im išli po krku, sú „likvidovaní“. Jeden po druhom ako v mafiánskom seriáli Chobotnica,“ píše Daniš pre portál Aktuality.sk.

    Komentátor čitateľom v svojom texte pripomína časy, keď Slovenskom lomcovala kauza Gorila. Daniel Lipšic v roku 2012 ako minister vnútra zriadil vyšetrovací tím na čele s Gajdošom, ktorý sa mal kauze plne venovať. Inicioval tiež kontroly v Privatbanke (Penta), ktorá údajne neohlasovala podozrivé transakcie niektorých klientov. Konkrétne išlo o klienta Mariána Kočnera, ktorý sa objavil aj na tzv. mafiánskych zoznamoch. „Dnes majú byť Lipšic a Grendel stíhaní za to, že novinárov informovali o priebehu vyšetrovania. Teda o tom, k čomu by nemali mať prístup ani politici, ani médiá,“ píše komentátor.

    Daniš uznáva, že stíhanie Daniela Lipšica a Gábora Grendela je formálne opodstatnené. V tom prípade by malo dôjsť k tejto dvojici krokov: „1.) trestne stíhaný bude aj Kaliňák, lebo aj on ako minister vnútra ikskrát informoval o prebiehajúcom vyšetrovaní. 2.) trestne stíhaný bude aj Fico, lebo aj on ako premiér informoval médiá o daňovom spise Igora Matoviča – a jeho zverejnením prekročil svoje právomoci.“

    Komentátor upozorňuje aj na podozrivé správanie generálnej prokuratúry: „Prokuratúra sa vtedy správala ako agent v službách Kočnera a Privatbanky.“ Podčiarkuje tiež prácu vyšetrovateľov na kauze Gorila, ktorí sa dostali do slepej uličky. „Výsledky vyšetrovateľov však nikam neviedli, lebo koncovku blokovala špeciálna prokuratúra Dušana Kováčika. Kováčik brzdil alebo odmietal vypočutie kľúčových svedkov a Penta ho za to veľmi, veľmi chválila,“ píše.

    „Takže… Päť rokov po prepuknutí kauzy Gorila vieme, že Haščák to dal ´na Kaliňáka´. Všetko poprel. Mocne sa zaprel v zárubni – že to vydrží a vydržal. Kým sa to neotočí,“ konštatuje Daniš. Nakoniec dodáva, kto má podľa neho v súčasnej situácii najväčší dôvod na úsmev či rovno nekontrolovateľný rehot. „Keď uvidíte dvoch chlapov, ako v záchvate smiechu plačú, váľajú sa v radostnom kŕči po zemi a trieskajú sa po stehnách, budú to Haščák s Kaliňákom. Pri pohľade na trestne stíhaného exministra Lipšica,“ dodáva.

    - Reklama -