Harabin: Nepodarí sa Lipšicovi zastaviť stíhanie Kisku ako jeho advokátovi? Spraví to ako generálny prokurátor!

    0
    Štefan Harabin (Autor: TASR)

    „Rok dozadu všetci títo, ktorí sú v koalícii, ale aj opozícia hlasovali za Lex Harabin, ktorý znamenal, že sudca sa nemôže stať poslancom, lebo je to politizácia. A teraz prijímajú zákon, aby spolitizovali prokuratúru. Však to je dačo strašné. Tu vidíte, čo to sú za ľudia. Akí sú farizeji. Popreli seba samých. Seba samých! Čo tvrdili pred rokom, popreli teraz nie o 180, ale o 1800 stupňov,” rozčúlil sa Štefan Harabin pre ParlamentnéListy.sk.

    Daniel Lipšic sa podľa neho nemôže stať generálnym prokurátorom, napriek tomu, že sa menil zákon.

    Lipšic je vo výkone trestu odňatia slobody podmienečného, aj vo výkone trestu zákazu činnosti. Jeden trest mu končí v roku 2022, druhý v 2023. To ani v Urundi či  Burundi by nebolo možné, aj to pre nás bude za chvíľu vzorom,” tvrdí Harabin.

    Riziko a podporu pre Lipšica vidí aj v tom, že zastupuje ako advokát tak predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý je šéfom OĽaNO a aj predsedu Za ľudí, exprezidenta Andreja Kisku, ktorého strana cez poslanca Juraja Šeligu, zmenu zákona navrhla.   

    „Tak ak sa mu nepodarí zastaviť trestné stíhanie Kisku teraz ako advokátovi, zastaví to rovno ako generálny prokurátor,” analyzuje bývalý predseda Najvyššieho  súdu Harabin aktuálne dianie v justícii.

    Veľký rozhovor so Štefanom Harabinom  jeho meno niekoľkokrát padlo aj pri voľbe nového predsedu Najvyššieho súdu  prinesieme na webe ParlamentneListy.sk už zajtra, v sobotu 30. 5. 2020.

    - Reklama -