Handzuš sa na Pohode rozhovoril. Svoje povedal k premiérovi, korupcii a Kotlebovi

    0
    Olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth a hokejový majster sveta Michal Handzuš (Autor: TASR)

    Hokejista Michal Handzuš je rovnako ako tisíce ďalších ľudí na najväčšom slovenskom letnom festivale Pohoda, ktorý sa koná na trenčianskom letisku. Handzuš je síce športovec a hokej je oblasť, v ktorej je doma, reflektuje však aj aktuálne spoločenské a politické dianie na Slovensku.

    V rozhovore pre HNtelevíziu Handzuš uviedol, že bojuje proti korupcii. „Keď niekto organizuje niečo proti korupcii, tak moja povinnosť je tam ísť aspoň na hodinu, lebo keď budem kritizovať, ale nič pre to nespravím, tak sa to nikdy nezmení,“ hovorí.

    Jasno mal aj v otázkach, či mu prekáža, že vláda korupciu nerieši. „Čo majú hovoriť, že nie je? Keď tam je premiér 10 rokov, je jasné, že nebude hovoriť, že korupcia existuje a že je to katastrofálne, lebo by si sám sebe uškodil,“ povedal s tým, že sa síce vládni predstavitelia budú tváriť, že korupcia nie je, ale mali by cítiť tlak ľudí, že ich to trápi.

    Hokejový majster z roku 2002 je rodákom z Banskej Bystrice a v blížiacich sa župných voľbách bude voliť podnikateľa Jána Luntera. Jeho protikandidátom je napríklad predseda parlamentnej Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba, ktorý je aktuálnym županom BBSK. Pri výsledkoch Kotlebovej práce Handzuš upozorňuje na to, že sa treba pozrieť, čo reálne spravil, nie na to, čo povedal, že urobil.

     

    - Reklama -