HRNČIAR: Neprestane bojovať proti pohľadávke voči mestu Martin

    0
    Andrej Hrnčiar (Autor: SITA)

    Ako povedal Hrnčiar dnes na tlačovej besede, premiéra nikdy nežiadal, aby vláda zaplatila pohľadávku 8,4 milióna eur. Poslal však premiérovi Robertovi Ficovi list, v ktorom ho žiadal o stretnutie. „Chceme od neho len zmenu exekučného poriadku,“ vyhlásil Hrnčiar.

    Fico je z petície nervózny

    Martinský primátor sa na predsedu vlády obrátil 8. júla v otvorenom liste, ktorý podpísalo 18-tisíc obyvateľov Turca. Obyvatelia regiónu v liste vládu žiadali, aby predložila v skrátenom legislatívnom procese novelu exekučného poriadku, ktorou sa znemožní exekúcia akcionárskej účasti vo vodárenských firmách. Exekútor totiž môže podľa Hrnčiara siahnuť nielen na financie, ale aj na majetok mesta. Tým sú momentálne už len akcie v Turčianskej vodárenskej spoločnosti. Fico však vyjadril podozrenie, že Hrnčiar Turčanov iba zneužil na podpisovú akciu pre zvláštny biznis. Hrnčiar naopak tvrdí, že starostovia a ľudia sa boja, preto podpisovali petíciu. „Fico je z petície nervózny,“ konštatoval Hrnčiar.

    Predseda vlády rozdáva iba “svojim”

    Hrnčiar zároveň pripomenul, že celá kauza vznikla ešte pred jeho nástupom do funkcie primátora v roku 2006. Podľa Hrnčiara ide o fiktívnu pohľadávku, ktorej cieľom je útok na verejné financie. Strana Sieť podľa neho na jeseň predloží do parlamentu novelu exekučného poriadku. Zároveň žiada, aby Fico pristupoval k primátorom a starostom rovnako bez rozdielu straníckej príslušnosti, pretože „svojim“ na výjazdoch rozdáva milióny.

    Fico padol do politického a ľudského suterénu

    Predseda Siete Radoslav Procházka upozornil, že Hrnčiar chráni Turčiansku vodárenskú spoločnosť pred finančnými skupinami a vyzval ho, aby v tom neprestal. Fico v stredu upozornil, že Radoslav Procházka bol Petrovi Kubíkovi, ktorý vlastní pohľadávku voči mestu Martin, svedkom na svadbe. Procházka dnes na to reagoval tým, že Fico klesol do politického a ľudského suterénu a stratil pred ním ľudský rešpekt.

    Premiér čaká, že si spor vyrieši mesto a strana Sieť

    Podľa Fica ak podpredseda strany Sieť a primátor Martina Andrej Hrnčiar hovorí, že pohľadávka voči mestu Martin je amorálna a nespravodlivá, nech predseda Siete Radoslav Procházka povie Petrovi Kubíkovi, človeku, ktorému bol svedkom na svadbe, aby ju neuplatňoval. Plnú politickú zodpovednosť za tento prípad nesie podľa Fica práve strana Sieť. Ako dodal, je to kauza mesta Martin a s týmto súdnym sporom štát ani vláda SR nič nemá. Predseda vlády podľa vlastných slov chce počkať, či členovia Siete prípad pohľadávky vyriešia. Ak to nedokážu, tak potom bude hľadať riešenie vláda. Fico však zdôraznil, že najskôr treba odstrániť všetky podozrenia. Predseda vlády tak reagoval po výzvach Hrnčiara, aby vláda do sporu vstúpila a mestu pomohla.


     

    - Reklama -