Guľka do hlavy od malého dievčatka. Islamisti opäť posunuli laťku o niečo vyššie

    0
    Dieťa na videu z dielne ISIS (Autor: Repro/heavy.com)

    Teroristická organizácia Islamský štát je majstrom v manipulovaní svojich podriadených. Obrátiť na svoju stranu a vieru sa podarilo aj skupinke mladých džihádistov-detí s názvom „mláďatá kalifátu“. Do tejto skupiny by malo údajne patriť aj 12-ročné dievča, ktoré začali médiá na webe prezývať Džihádistka Jane juniorka.

    Dvanásťročné dievča v predtínedžerskom veku v severoirackej provincii Ninive popravilo päť žien. Medzi obete patrí aj miestny doktor. „Je isté, že dievča patrí k IS a popravilo päť žien a doktora, ktorý odmietol ošetriť členov teroristickej skupiny, ktorí utŕžili zranenia počas náletov koaličných vojsk,“ informuje jeden zo zdrojov.

    Toto je prvý prípad, keď na popravu nepriateľov IS použili malé dievča. Ich „vzťah“ k deťom je však už dobre známy. Nedávno militanti šokovali videom, v ktorom účinkoval malý chlapec s otcom. Video už klasicky pôsobilo pateticky propagandistickým štýlom. Úvod videa predstavoval chlapca, ktorý sa zasnene pozerá do nekonečných sýrskych plání. Neskôr mu otec vysvetlí, ako sa šoféruje podmínované auto a nakoniec vidíme ako chlapec v aute v diaľke exploduje. O incidente informoval zahraničný portál Daily Mail.

    - Reklama -