Geniálny marketingový ťah alebo čin dobrého samaritána? Hotelier ponúka na Vianoce ubytovanie zadarmo. Čítajte, prečo to robí

    0
    Pán Bílek dostal týždeň pred Vianocami nápad, ako by ich mohol spríjemniť aj ľuďom, ktorí nemôžu byť na sviatky s rodinou alebo už žiadnych príbuzných nemajú. Práve pre takých ľudí zanechal český hotelier odkaz na svojom facebookovom profile. 
     
    „Mám taký nápad. Zostáva nám na Vianoce (3 – 5 dní) v hoteli Hromovka dosť veľa voľných miest. Ak niekto vie o niekom, kto je úplne sám alebo o niekom, kto na tom nie je najlepšie a veľmi dlho nikde nebol, poznáte niekoho veľmi smutného, pokiaľ stretávate ľudí bez domova, môžete im ponúknuť náš prvotriedny hotelík na horách v Špindlerovom mlyne na Vianoce zadarmo. Urobíme im toľko radosti, že na to nikdy nezabudnú,“ napísal Alexander Bílek na svojom facebookovom profile 17. decembra. 
     
     

    Mám takový nápad. Zbývá nám na Vánoce (3-5 dní) v hotelu Hromovka dost volných míst. Pokud někdo ví o někom, kdo je úpln…

    Zveřejnil(a) Alexandr Bílek dne 17. prosinec 2015

    Vianočná výzva Alexandra Bíleka na Facebooku 

    Nečakaný ohlas

    Hotelier zo Špindlerovho mlyna však nečakal až takú odozvu, ktorú vyvolal svojím statusom na sociálnej sieti. Za necelé štyri dni videlo príspevok Alexandra Bíleka viac ako dva milióny ľudí. Príspevok, ktorý podnikateľ s 20-ročnými skúsenosťami napísal na svoj profil, zdieľali na Facebooku za týždeň od uverejnenia tisícky ľudí. „Netušil som, čo to spôsobí. Chcel som iba zaplniť hotel, keď už tam aj tak budem, zamestnancov platím, izby sú pripravené a tá trocha jedla ma nespasí. Preto som sa takto rozhodol. Veľmi ma prekvapilo, že v priebehu pár dní mi prišlo päťtisíc e-mailov!“ uviedol Bílek pre český portál Svobodnéfórum.cz

    Bol to iba nápad

    Na tri facebookové profily, na ktorých pán Bílek uverejnil výzvu, sa za 15 hodín po uverejnení pozrelo viac ako pol milióna ľudí. „Ďakujem, je vidieť, že Facebook je niekedy dobrá vec,“ napísal hotelier na sociálnej sieti 18. decembra, keď už vedel, aký obrovský ošiaľ vyvolal. Pochvalné komentáre neprestávajú zaplavovať profil Alexandra Bíleka ani teraz, keď si jeho príbeh všimli viaceré české médiá. Našli sa aj takí, ktorí tvrdili, že ide len o marketingový ťah, ktorý má do hotela Hromovka prilákať nových návštevníkov.
     
    Že by šlo o zlý žart alebo iba dobre mierený ťah marketingového guru, Alexander Bílek odmieta. Ľuďom, ktorí k nemu majú na Vianoce zadarmo prísť, ponúka ešte aj pomoc s dopravou. „Bol to len nápad ako zmysluplne zaplniť voľné izby na Vianoce, ktoré bývajú obvykle v našom hotelíku plné, a čo z toho vzniklo? Neskutočne pozitívna lavína komentárov, telefonátov a e-mailov,“ napísal Bílek na svoj facebookový profil päť dní pred Štedrým večerom. 

    Pomáhať chce celý rok 

    Vianočnými sviatkami sa pomoc zo strany pána Bíleka nekončí. Žiadostí o ubytovanie bolo totiž toľko, že nedokázal všetkým vyhovieť počas tohtoročných sviatkov. Napriek tomu prisľúbil, že bude podobné akcie opakovať aj v budúcnosti, keď mu v hoteli zostanú voľné izby.
     

    Byl to jen nápad jak smysluplně zaplnit volné pokoje na Vánoce, které bývají obvykle v našem hotýlku plné a co z toho…

    Zveřejnil(a) Alexandr Bílek dne 18. prosinec 2015

    Reakcia Alexandra Bíleka na odozvu od ľudí

    Na pretrase politici

    Pod článkami, ale aj na Facebooku sa medzitým spustila lavína komentárov aj na adresu politikov. A neprihlásil sa i Klaus, šetřílek jeden proradnej?” dostáva na frak český exprezident, ale aj „konvičkári”, ktorí sú známi svojím odporom k imigrantom. A práve liberálnymi názormi na utečeneckú krízu je hotelier známy.

    Moslim ako kresťan

    Svoje samaritánstvo vysvetľuje aj tým, že sa má stále lepšie ako veľa iných ľudí. Je totiž aj vášnivým cestovateľom a na konte má už 99 krajín, z toho 35 afrických.

    „Ľudia sú všade perfektní, či už sú moslimovia, alebo kresťania. A čím menej toho majú, tým viac vám nezištne pomôžu. Snáď nikde na svete sa nemajú lepšie ako my tu, v strede Európy. Keď niekto nadáva, poviem mu pár príbehov z ciest,” hovorí pre české Hospodářske noviny muž, ktorý každú jar opúšťa krkonošskú chatu a vydáva sa s partnerkou na tri mesiace do sveta.

    V posledných rokoch sa vracia do Afriky, kde má okrem iného už desať rokov adoptované štyri deti, ktoré niekedy navštevuje. Má v pláne prejsť všetky krajiny čierneho kontinentu a vidieť všetky tamojšie pamiatky UNESCO.

     
    - Reklama -