Gauliedera zavraždili! Hovorí jeho spolupracovník a bezpečnostný analytik. Toto je extrémne podozrivé

    0
    František Gaulieder. (Autor: facebook: František Gaulieder)

    Bývalý poslanec HZDS František Gaulieder bol známy najmä ako bojovník proti mečiarizmu. Práve tento postoj ho v roku 1996 stál poslanecké kreslo, keď ho vtedajšia vládna koalícia protiprávne vylúčila z parlamentu. Neskôr pôsobil ako komunálny politik v Galante, pričom minulý víkend Slovensko šokovala správa o jeho úmrtí. Približne o 1.50 h z piatka na sobotu Gauliedera pred Trnovcom nad Váhom zrazil nákladný vlak.

    Bezpečnostný analytik Milan Žitný na sociálnej sieti vyhlásil, že s Gauliederom sa delil o viacero tém a prípadov, ktoré súviseli najmä s politikou a organizovaným zločinom. Išlo vraj najmä o záležitosti, ktoré mali zreteľné väzby na vysokú politiku a kruhy, ktoré ovládali vysoké pozície v Policajnom zbore.

    Ani omylom nešlo o samovraždu

    Žitný uviedol, že na niektorých ľudí zo spomínaných kruhoch v posledných týždňoch dopadla kosa zákona. „Napríklad na toho, čo chránil zločineckú skupinu z Dunajskej Stredy (kedysi ju viedol Lájos Sátor, po jeho zavraždení od konca roku 2010 jeho zástupca Krisztián K.), a pritom hral na internete hazardné hry,“ ozrejmil analytik.

    „V posledných týždňoch sa vynorilo naviac niekoľko tém, ktoré Fero Gaulieder považoval za výsostne dôležité, a keby dnes žil, dovolím si tvrdiť, že by sa im dostalo nemalej pozornosti, akú si zaslúžia. Už sa to ale nestane. Aj z dôvodov vyššie uvedeného, aj z aktuálnych faktov a súvislostí budem aj naďalej tvrdiť, že Fero Gaulieder bol zavraždený a ani omylom nešlo o samovraždu,“ uzavrel Žitný.

    Podozrivé okolnosti

    Gaulieder vraj čelil vyhrážkam, pričom krátko pred jeho smrťou sa na miestnom úrade objavili aj chúlostivé fotografie, ktoré ho mali skompromitovať.

    Jeho blízky priateľ denníku Nový Čas vyjadril presvedčenie, že mu pod vlak niekto pomohol. S Gauliederom vraj volal ešte deň pred jeho úmrtím o 14.27. Ten bol v aute a povedal mu, že má problém s otváraním dverí. „Hovoril mi, že keď sa mi do tretej neozve, mám prísť. Povedal mi, kde je presne auto,“ prezradil s tým, že na rovnakom mieste neskôr vozidlo našla aj polícia.

    Nie je známe, kam sa Gaulieder na ďalších 10 hodín vytratil. Jeho priateľ však poukázal na skutočnosť, že keď prišiel policajný pes z Nových Zámkov, tak sa motal len meter okolo auta, čo nasvedčuje tomu, že exposlanec bol niekam prevezený. „Prečo, keby sa chystal na samovraždu, by mal v aute vrecia s umelým hnojivom, čo kúpil v Trnovci?“ pýta sa.

    Pochybnosti politikov

    O samovražde Gauliedera vyjadrili pochybnosti aj politici OĽaNO. Igor Matovič si nemyslí, že smrť bývalého poslanca Gauliedera bola náhoda. Vyjadril to na svojom Facebooku, kde popísal, že sa s Františkom Gauliederom stretol prvýkrát minulý piatok a svietilo mu z očí dobro. Gaulieder mu povedal, že sa mu vyhrážajú a posielajú mu náboje. Dokonca mu v pondelok mal niekto prehodiť do dvora mŕtvu čiernu mačku. „Odpoveď bude hľadať polícia v područí Smeru, voči nominantom ktorého František statočne v Galante bojoval,“ napísal líder Obyčajných ľudí.

    „Čo by bol ešte povedal, ak by ostal žiť? Napríklad o rozhovore medzi Mečiarom a Lexom na tému únos, pri ktorom osobne bol? Čo vedel o únose ako vtedajší člen orgánu NR SR určeného na dohľad nad SIS? Čo by ešte povedal o komunálnej politike v Galante, kde podľa súčasného primátora ‚nebol prínosom pre Galantu‘?“ komentoval zase Gauliederovu smrť Budaj.

    Čo presne píše Milan Žitný

    Začiatkom roka 2011 sme s Ferom Gauliederom súkromne (ako inak) riešili prípad vraždy istého Maroša Kováča, ktorý mal stáť za krádežami kamiónov s tovarom zo Samsungu Voderady. Maroša Kováča zavraždili dávkou zo samopalu počas jedného víkendu vo februári 2011. Médiá vtedy priniesli bulšity, ktoré im podhodili najskôr nejaké vyšetrovaniu blízke alebo podobné kruhy (kto iný?), že za jeho likvidáciou stáli jeho kamaráti, pretože to vraj súviselo s vylúpením sejfov v pobočke Ľudovej banky v Galante.

    V skutočnosti išlo o to, že Maroš Kováč mal v banke dve schránky, v jednej bežné veci ako hotovosť a v druhej kompromateriály, ktoré mu mali zabezpečovať okrem iného aj beztrestný biznis okolo tovarov zo Samsungu. Ten, kto sa zmocnil kompromateriálov po útoku na pobočku Ľudovej banky (pretože bezpečnostné schránky utrpeli tvrdý úder), vedel, čo a prečo to robí, a potom už nemusel mať akútny strach. Fakt je aj to, že na pobočku banky bol spáchaný útok už v prvej polovici toho týždňa, išlo však len o previerku, zisťovanie, kde a ako sú nastavené alarmy, kde a v akom počte je ostraha v banke a podobne. Už to signalizovalo, že do práce“ sa pustili profíci. Po previerke prišiel ostrý útok na pobočku banky počas víkendu a na jeho konci (po likvidácii bezpečnostných schránok) to schytal aj ich majiteľ M. Kováč. A bolo po probléme. Ten problém mal spočívať v tom, že v Samsungu vládol hnev kvôli opakovaným krádežiam tovarov nemalej hodnoty, a nejako (nebudem bližšie rozoberať) sa do prípadu zaplietli aj vysokí funkcionári Policajného zboru, ktorí mali problém vyriešiť, ale nesprávne ho uchopili (nebudem zámerne uvádzať detaily, sú príliš pikantné a drsné v ich neprospech), sa s M. Kováčom stretli, aby mu dohovorili: Maroš Kováč si ich dohováranie“ tajne nahral a odkázal, že ak má skončiť on, tak skončia oni s ním. A tieto nahrávky, ktoré mali obsahovať veľmi nepríjemné dôkazy voči funkcionárom PZ, mal umiestniť v onej pobočke banky, a preto potom dostáva zmysel tá následná lúpež – niekto sa postaral o to, aby komprá zmizli. A pre istotu bol potom popravený aj Maroš Kováč.

    Keď sme toto dali (oveľa podrobnejšie) s Ferom Gauliederom dohromady, sadli sme si a položili si otázku, čo s tým? Záver bol – mala by o tom vedieť asi nám blízka premiérka Iveta Radičová. Nie minister vnútra Lipšic, pretože tomu sme nedôverovali. Tak som to všetko spísal, prešli sme to s Ferom spoločne ešte raz a potom som to poslal cez dôveryhodného kuriéra premiérke, aby bola v obraze, čo sa tu v tejto gubernii – okrem iného – deje.

    Od tej doby sme s Ferom Gauliederom zdieľali viacero tém a prípadov, ktoré nás zaujali, súviseli najmä s politikou a organizovaným zločinom v regióne  nie na galantskej úrovni, tá ma nezaujímala, pokiaľ nemala zreteľné väzby na vysokú politiku  ale s väzbami na kruhy, ktoré v istej dobe ovládali vysoké pozície v Policajnom zbore a na niektorých z nich v posledných týždňoch dopadla kosa zákona (napríklad na toho, čo chránil zločineckú skupinu z Dunajskej Stredy (kedysi ju viedol Lájos Sátor, po jeho zavraždení od konca roku 2010 jeho zástupca Krisztián K.), a pritom hral na internete hazardné hry…

    V posledných týždňoch sa vynorilo naviac niekoľko tém, ktoré Fero Gaulieder považoval za výsostne dôležité, a keby dnes žil, dovolím si tvrdiť, že by sa im dostalo nemalej pozornosti, akú si zaslúžia. Už sa to ale nestane. Aj z dôvodov vyššie uvedeného, aj z aktuálnych faktov a súvislostí budem aj naďalej tvrdiť, že Fero Gaulieder bol zavraždený a ani omylom nešlo o samovraždu.

    - Reklama -