Gauliedera nezavraždili, tvrdí polícia

    0
    František Gaulieder. (Autor: facebook: František Gaulieder)

    Bývalého poslanca Národnej rady SR Františka Gauliedera (66) zrazil v noci z piatka na sobotu (25. 3.) vlak. Udalosť sa stala pred Trnovcom nad Váhom v okrese Šaľa.

    Približne o 1.50 h zrazil muža nákladný vlak. Jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom. Pred niekoľkými dňami zastavil vyšetrovateľ kriminálnej polície v Nitre trestné stíhanie, pričom nešlo o vraždu.

    Informuje o tom denník Sme, ktorému to potvrdila hovorkyňa krajskej polície Renáta Čuháková.

    Okrem toho, že to polícia vyšetrovala ako usmrtenie, zaoberala sa aj tým, či nešlo aj o obmedzovanie osobnej slobody. Tento možný únos však polícia ešte stále rieši. „Trestné konanie vo veci trestného činu obmedzovania osobnej slobody naďalej prebieha,“ povedala hovorkyňa.

    V júli dokonca zástupca rodiny Gauliederovcov Ján Foltán zverejnil znalecký posudok, v ktorom sa písalo, že v moči Františka Gauliedera sa pri pitve našiel Tramadol, čo je narkotické analgetikum, ktoré sa používa na zmiernenie bolesti. Viac sme o tom písali TU.

    Podľa lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča však nešlo o náhodnú smrť. „Hovoril mi, že sa mu neustále vyhrážajú. Posielajú náboje a podľa jeho FB ešte aj tento pondelok mu hodili do dvora mŕtvu čiernu mačku. Dohodli sme sa, že sa mi ozve a dáme dlhšie stretko. Povedal, že by za nás rád išiel do VÚC volieb. Pred chvíľou som sa dozvedel krutú správu. Františka zrazil vlak,“ napísal v marci 2017 Matovič s tým, že mu píšu aj ľudia, ktorí poznali bývalého poslanca osobne, a neveria, že by to bola samovražda. Viac sme o tom písali TU.

    Gaulieder bol v minulosti poslancom parlamentu za HZDS. Ako nezávislého poslanca ho v roku 1996 protizákonne zbavili mandátu.

    Dôvodom mal byť list, ktorý mal poslať vtedajšiemu šéfovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom sa vraj vzdáva mandátu. Po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva mu štát vyplatil odškodné 30 000 eur.

    V minulosti už Gauliederovi pred domom vybuchla bomba. Pracoval aj ako šéf bezpečnosti vo firme Slovak Telecom.

    - Reklama -