Galko vraj dostal kompromitujúce videá s Ficom

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Liberálny poslanec za stranu Sloboda a Solidarita Ľubomír Galko mal dostať pred stredajším rokovaním parlamentu dve videá, ktoré kompromitujú premiéra Roberta Fica. Predseda vlády má na nich nastupovať s hlavnou radkyňou do policajného vrtuľníka. Podľa portálu topky.sk však Galko tieto videá vymazal.

    „Ja som ich vymazal, lebo ja túto hru s vami nebudem hrať, lebo je to nedôstojná hra, ktorú ste rozpútali,“ povedal Galko v parlamentnej rozprave. Rozprava sa týkala využívania letky ministerstva vnútra za roky 2015 až 2017, o ktorej informoval minister vnútra Robert Kaliňák. Až 70 percent letov prezidenta SR Andreja Kisku nesúviselo s výkonom jeho ústavnej funkcie. Viac sme o tom písali TU.

    Ľubomír Galko pripomenul aj súkromné lety smeráckych poslankýň do Petrohradu v minulom volebnom období. Jana Laššáková za Smer však tvrdila, že išlo o oficiálnu návštevu NR SR.

    Úrad vlády SR sa voči obvineniam, že by mal predseda vlády lietať vrtuľníkom na stranícku akciu MDŽ v Žiline, ostro ohradil. Cesta mala byť súčasťou oficiálneho programu na úrade VÚC v Žiline. „Úrad vlády sa ostro ohradzuje voči informácii, že predseda vlády využil Letecký útvar Ministerstva vnútra SR, aby sa dopravil na stranícku akciu MDŽ v Žiline. Predseda vlády mal v Žiline oficiálny program na úrade VÚC,“ napísal v stanovisku tlačový odbor úradu vlády.

     

    - Reklama -