Galko opäť zostra: Žiadame Fica, aby zakročil a reálnymi činmi potvrdil svoje proeurópske smerovanie. Toto je dôvod

    0
    Podpredseda SaS Ľubomír Galko (Autor: Reprofoto/Facebook: Ľubomír Galko)

    Za rozhodnutím šéfa rezortu obrany Petra Gajdoša (nom. SNS) vidí “hru o čo najvyššie provízie”. “Odkladaním rozhodnutia sa vytvorí stav časovej núdze, keď bude ohrozená obrana vzdušného priestoru a to je ideálna situácia na kšefty so zbraňami,” povedal Galko, ktorý ocenil, že voči Gajdošovmu rozhodnutiu sa postavil štátny tajomník rezortu obrany Róbert Ondrejcsák (nom. Most-Híd).

    Minister Gajdoš požiadal premiéra o odklad rozhodnutia ohľadom nákupu nových stíhacích nadzvukových lietadiel na prvý polrok budúceho roka.

    Toto rozhodnutie kritizoval napríklad štátny tajomník ministerstva obrany Ondrejcsák, podľa ktorého odklad znamená predĺženie zmluvy s Ruskom ohľadom Migov-29, s čím sa ako odborník nevie stotožniť. 

    Gajdoš vo štvrtok (21.9.) uviedol, že Slovensko by malo do roku 2030 získať spolu 14 kusov viacúčelových taktických lietadiel za sumu viac ako 1,1 miliardy eur.

    Rezort obrany momentálne podľa jeho slov rokuje s viacerými výrobcami, vylučuje však nákup stíhacích lietadiel z Ruska. V súvislosti s nákupom nových stíhacích lietadiel sa najviac spomínajú švédska ponuka na gripeny a nákup F-16 z USA.

    - Reklama -