Galko o ministrovi: Čistá katastrofa. Treba ho strčiť do basy, inak sa z toho svrabu nikdy nevyhrabeme. Keď je taký blbý, nech sedí za nich a nech tam pokojne aj zhnije

    0
    Ľubomír Galko, poslanec a podpredseda SaS (Autor: TASR)
    Uprostred leta sa Galko k téme prerozdeľovania eurofondov vyjadril len na sociálnej sieti, ale jeho krátky komentár stačí na to, aby bolo jasné, čo si saskár o šéfovi rezortu myslí a nie je to nič lichotivé. „Plavčan je neuveriteľný. Čistá katastrofa,“ konštatuje Galko v úvode svojho facebookového statusu. 
     
    Podpredseda SaS popri kritike na adresu ministra školstva nezabúda poukázať na to, že nie všetci politici sú rovnakí. „Na základe takýchto pajácov potom hádžu znechutení ľudia na Slovensku všetkých politikov do jedného vreca,“ pokračuje opozičný poslanec v útoku na Plavčana. 
     
    Galko takto komentuje správy, s ktorými prišla prednedávnom opozičná poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO). Tá spolu s kolegami informovala, že o rozdeľovaní eurofondov na vedu a výskum rozhodovali napríklad učitelia či lekári a nie odborníci v daných odvetviach. Navyše malo ísť o ľudí napojených na Slovenskú národnú stranu, z ktorej je aj minister Plavčan. 
     
    Milióny eur sa tak dostali spoločnostiam bez vedeckého či výskumného portfólia a o prípad, ktorý zverejnila opozícia, sa už zaujíma aj polícia. Plavčan mal spomenuté podozrenia vysvetliť na tlačovke, ale z tej po krátkom brífingu odišiel a na dodatočné otázky neodpovedal. Že je to na koniec v ministerskom kresle, sa ozvalo už aj z koaličného Smeru, o čom sme písali TU
     
    Galko má na vec rovnaký názor ako zvyšok opozície a navrhuje pre ministra školstva tvrdý trest. „Normálne ho treba strčiť na 20 rokov do basy, hneď, ako sa zmení politická garnitúra, lebo inak sa z toho svrabu nikdy nevyhrabeme,“ dodáva podpredseda SaS na Facebooku. 
     
    Podľa opozičného poslanca je Peter Plavčan veľmi podobný niektorým jeho predchodcom na stoličke ministra školstva, ktorí mali za sebou podobné škandály. „To, že je to druhý Štefanov alebo Janoušek a robí to pre niekoho iného, nie pre seba, je zrejme všetkým jasné. Ale v daný moment nepodstatné. Keď je taký blbý, nech sedí za nich a nech tam pokojne aj zhnije,“ uzatvára tvrdo Galko. 
     
     
    - Reklama -