Galko chce novú liberálnu stranu. A za predsedu mu odporúčajú teológa Havrana

    0
    Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

    Podpredseda strany SaS Ľubomír Galko sa na sociálnej sieti zdôveril verejnosti so svojou tajnou túžbou. Na Slovensku by to totiž strašne chcelo podľa jeho slov „poctivú ľavicovú liberálnu proimigračnú a eurofederalistickú stranu, ktorá by reprezentovala aj tú skupinu ľudí, ktorú niektorí nazývajú, niekedy možno aj nespravodlivo posmešne, kaviarňou,“ píše a dodáva, „zostáva len veriť, že raz niekto nájde odvahu a takú založí.“

    Ako píše podpredseda vo svojom príspevku na Facebooku ďalej, domnieva sa, že všetci, ktorým spomínaná strana chýba, by sa jej začali venovať a prestali by si všímať stranu SaS. „Dnes časť z nich do SaS a do jej predstaviteľov mláti ako zmyslov zbavená a časť sa z SaS dokonca snaží takú stranu urobiť. Unavuje to všetkých – aj nás a určite aj ich,“ vyjadril sa a pokračuje, „a keďže z poctivej pravicovej liberálnej eurorealistickej strany SaS s jej reálnym pohľadom na migračnú krízu takú stranu, o akej som písal vyššie, nikto nespraví – a to je isté ako olovená rúra – dobre by bolo, keby taká vznikla.“ V závere dodal, že ak sa niekto do založenia takejto strany pustí, bude mu držať palce.

    V diskusii pod Galkovým príspevkom jeden z komentujúcich napísal aj tip na predsedu spomínanej strany, ktorá na Slovensku chýba. „Za predsedu by sa hodil kaviarenský ultraintelektuál Havran.“ Na jeho príspevok reagoval podpredseda SaS slovami, že je jedno, kto to bude. „Ale fakt by som bol rád, keby vznikla. Mali by sme konečne pokoj a ušetrilo by nám to kopec nervov. Takto sa nás stále snažia preonačiť na svoj obraz.“

    Pre doplnenie informácií, publicista Michal Havran už má skúsenosti s politikou. V roku 2009 viedol kandidátku občiansko-liberálnej strany Liga vo voľbách do Európskeho parlamentu. Členom strany však nebol.

    Iný diskutujúci pridáva: „Pán Galko, ale vaše a Mihálovo chcenie byť predsedom, bol jasný signál na prerobenie SaS uvedeným smerom,“ píše komentujúci a pokračuje, „ešteže Sulík dospel a diktátorsky správne vám to obom zatrhol, a tým zachránil SaS.“ Na tieto vyjadrenia saskár taktiež reaguje. „No moje teda určite nie. Máte to zľahka pomiešané,“ objasňuje a pokračuje, „ja som v niektorých veciach ešte zrejme viac pravicový ako Sulík,“ uzavrel Galko.

    - Reklama -