Galko bilancuje rok. Schytali to „dve kreatúry“. Namiesto toho, aby definitívne chodili po kanáloch, vystrkujú čím ďalej, tým viac rožky, rozčúlil sa

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)
    Galko v statuse nespomína mená žiadnych konkrétnych politikov, ale z jeho slov je jasné, na koho sú narážky mierené. Opozičný poslanec začína negatívami uplynulých dvanástich mesiacov a už z prvých riadkov sa dá medzi riadkami odčítať, ktorí vládni činitelia sa skrývajú pod označením „dve kreatúry“. 
     
    „Za najväčšie mínus roku 2017 pokladám, že dve kreatúry, jedna, čo podvodom z čiernych miliónov vybudovala svoju stranu a stále obývajúca luxusný Bašternákov byt, a druhá s ním aktívne sa kamarádiaca a kšeftujúca, namiesto toho, aby definitívne chodili po kanáloch, vystrkujú čím ďalej, tým viac rožky,“ píše Galko. 
     
    Prvými vetami o „dvoch kreatúrach“ sa Galkova koncoročná bilancia negatív ani zďaleka nekončí a mieri znova na spomínaných členov vlády. Nechýba obvinenie zo zneužívania polície, tajnej služby a finančnej správy. 
     
    „Jeden útočí na všetkých naokolo – študentov, novinárov, opozíciu, prezidenta. Druhý je dokonca taký drzý, že nahráva stupídne videá, na ktorých sa vyškiera ľuďom do tvárí a sponzoruje si ich na fcb tak, že vyskakuje z každého kúta a platí si servilné PR články. Okrem toho obaja zneužívajú políciu, tajné služby, finančnú spravu a všetko možné naokolo na diskreditáciu kohokoľvek, kto stojí v ceste ich pripravovaným podvodom a kriminálnym činom, resp. poukazuje na tie z minulosti alebo odhaľuje tie zo súčasnosti,“ pokračuje Galko v statuse. 
     
    V závere facebookového komentára podpredseda SaS prichádza krátko aj s pozitívami uplynulého roka. „Za najväčšie plus pokladám to, že ľudia našej vlasti im to už ale neberú. Hnev a rozhorčenosť a túžba po spravodlivosti a spravodlivej odplate stále rastú a budú naďalej rásť. Angažovaní ľudia im vyprášili kožuch vo VÚC voľbách, vyprášia im ho budúci rok v komunálnych voľbách a následne ich definitívne vyprášia nakomplet odhora až dole nakoniec aj v tých najdôležitejších voľbách,“ myslí si Galko. 
     
    Opozičný poslanec uzatvára status tým, čo by sa malo podľa neho stať po parlamentných voľbách. „Po nich bude treba inštalovať do funkcie odvážneho a razantného ministra vnútra, policajného prezidenta a generálneho prokurátora a rozviazať ruky všetkým slušným a čestným policajtom. A začnú sa diať veci. A potom bude bilancia roka určite výrazne radostnejšia,“ dodáva Galko na koniec. 
     
    - Reklama -