Galka fascinuje bývalý kolega. Vraj odpočúval. Ukazoval nám tajný zoznam, tvrdí Miškov

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    Na súde pokračuje škandál z roku roku 2011, keď mali vojenskí tajní odpočúvať desiatky novinárov, podnikateľov, bývalých spravodajských dôstojníkov, exšéfa Vojenskej spravodajskej služby či sekretárku exministra Galka. Premiérka Iveta Radičová vtedy pre kauzu odvolala z funkcie Galka aj šéfa Vojenského obranného spravodajstva Pavla Brychtu. Vo februári na súde v tejto veci vypovedal aj Galkov bývalý saskársky kolega Juraj Miškov.

    „O zozname v centrále SaS som sa presvedčil na vlastné oči. Videl som zoznam, ktorý bol napísaný rukou, pravdepodobne pána Galka. Bol to zoznam ľudí, ktorí pracovali aj na ministerstve obrany, na ktorých bolo nasadené odpočúvanie v čase, keď prepukla kauza s odpočúvaním,“ potvrdil Miškov pre denník Plus Jeden deň.

    Galko sa však bráni a tvrdí, že ide o nezmysel. „Vraj som v roku 2011 kdesi čosi ukazoval utajené, dokonca rukou napísané, nejaký zoznam… Dokonca mi to vraj Sulík kázal ukazovať. Okrem toho, že je to, samozrejme, nezmysel, je to veľmi pútavé čítanie,” napísal Galko na Facebooku.

    Prípadom sa zaoberá prokuratúra aj polícia. Zatiaľ však nebolo začaté žiadne trestné stíhanie. Obvinených je päť príslušníkov Vojenského obranného spravodajstva, Galko obvinený nie je.

    - Reklama -