Gajdoš prehovoril po kontrole skladov. Ako je to s muníciou v armáde?

    0
    Peter Gajdoš (Autor: SITA)

    „Nič iného nám zatiaľ nechýba, ale aj napriek tomu náčelník Generálneho štábu nariadil ako jedno z opatrení vykonať fyzickú inventúru všetkých druhov munície. To znamená rakiet, protilietadlových a ostatných,” povedal Gajdoš. Táto kontrola by mala trvať pol roka.

    Ľubomír Galko zo SaS po skončení zasadnutia výboru dodal, že v armáde pre odcudzenie munície budú na niektorých riadiacich postoch výmeny. “Ak minister obrany dodrží to, čo povedal, tak bude niekoľko desiatok funkcionárov postihnutých. Už niektorí momentálne sú zbavení funkcie,” dodal Galko.

    Ministerstvo obrany koncom marca informovalo, že kontrola v Muničnom sklade ozbrojených síl v Trenčíne – Kubrej zistila, že v ňom chýba časť materiálu. Prípadom chýbajúceho materiálu sa zaoberalo mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Poslanci po ňom informovali, že munícia zo skladu bola odcudzená. Výsledky inventarizácie už majú k dispozícii vyšetrovateľ, Národná kriminálna agentúra (NAKA), ktorá v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania sa a obchodovania so zbraňami.

    - Reklama -