Frau Merkel si do Európy napozývala státisíce “dobrodruhov” a teraz ich nechce. Arogancia a výsmech bruselských mocných Slovensku, spustil Paška ako ešte nikdy

    0
    Jaroslav Paška (Autor: SITA)
    Paška v úvode svojho pomerne rozsiahleho nedeľňajšieho statusu na sociálnej sieti píše, že Yves Bot, generálny advokát Súdneho dvora Európskej únie v Luxemburgu, by si mal lepšie naštudovať dôvody, pre ktoré navrhuje zrušiť slovenskú žalobu proti systému prerozdelenia migrantov. 
     
    Bot chce zamietnuť žalobu, lebo údajne nevidí porušenie článku zmluvy o fungovaní Európskej únie (čl. 78. ods. 3), ktorý Rade EÚ „v núdzovej situácii umožňuje prijať dočasné opatrenia v prospech postihnutých členských štátov“. 
     
    Paška sa odvoláva na to, že „núdzová situácia“ v čase hlasovania o takzvaných kvótach nebola, pretože migračná kríza už bola v plnom prúde a nebola žiadnym prekvapením. Preto Brusel nemá podľa poslanca právo takéto opatrenia prijať a žaloba je opodstatnená. Rovnako sa nedávno vyjadril aj minister vnútra Robert Kaliňák, o čom sme písali TU
     
    „Uvedený článok ani ustanovenie nezakladajú žiadne právo Rady konať v neprospech slobodných, suverénnych štátov EÚ, ani povinnosť členských štátov strpieť rozhodnutia Rady presahujúce jej oprávnenia,“ dodáva Paška v statuse bohato prekladanom slovami písanými veľkými písmenami. 
     
    Podľa bývalého slovenského europoslanca sa generálny advokát európskeho súdu v Luxemburgu Yves Bot možno aj z uvedeného dôvodu snaží „účelovo vyhnúť odbornej diskusii o zjavnom porušení Zmluvy a navrhuje súdnemu dvoru žalobou sa nezaoberať a odmietnuť ju ako neodôvodnenú“.

    Povýšenectvo, arogancia a cynizmus

    Paška tvrdí, že sa Bot snaží „zneužiť vznešené zásady spolupatričnosti a solidarity a takouto zásterkou prekryť neoprávnený zásah Rady do suverenity štátov“. V ekonomicke a politickej súvislosti sa tým podľa poslanca „ešte výraznejšie prejavuje arogancia a hrubý cynizmus“ európskeho úradníka aj celej EÚ.
     
    „Ideu spolupatričnosti a solidarity manažéri EÚ brutálne zneužili už v čase zachraňovania Grécka pred bankrotom, ktorý by spôsobil obrovské straty najmä nemeckým dôchodkovým fondom či francúzskym a talianskym finančným domom,“ pripomenul Jaroslav Paška nedávnu minulosť. 
     
    Podľa poslanca za SNS generálny advokát „cynicky odkazuje“, že máme povinnosť „byť solidárni s prevádzačskými mafiami v Grécku a Taliansku a umožniť im čo najviac zvyšovať zisky prevádzačského biznisu a ticho znášať dôsledky. Okrem Grékov by si to potom iste odniesla aj frau Merkel, prezident Nicolas Sarkozy, či premiér Silvio Berlusconi.“ Paška sa nezastavil a pokračoval aj kritikou na adresu nemeckej kancelárky: „My máme povinnosť byť solidárni s pani Merklovou, ktorá si napriek našim protestom napozývala do Európy státisíce dobrodruhov a teraz už nechce, aby ostali žiť u nej, v jej krajine, a svedomite sa starať u nás o jej hostí (mimovládky s Bruselom už dozrú na to, aby im nič nechýbalo),” dodáva ironicky Paška. 
     
    „My máme povinnosť spolupatričnosti k miliónom migrantov, ktorí si chcú prísť do EÚ užívať lepší, bezstarostný život na úkor sociálneho a zdravotného zabezpečenia našich rodín a našej existencie… To všetko aj napriek tomu, že nám to žiaden platný dokument EÚ neukladá,“ konštatuje. 
     
    Na záver svojho slovného útoku proti generálnemu advokátovi európskeho súdneho dvora Paška pripomína priepastné rozdiely medzi situáciou v západnej Európe, s ktorou máme byť solidárni, s tým, čo je u nás na Slovensku. 
     
    „Povýšenectvo, arogancia a cynizmus Yvesa Bota, generálneho advokáta Súdneho dvora Európskej únie, a jeho bruselských patrónov sú o to výraznejšie, že našim ľuďom za rovnakú prácu v nimi vlastnených automobilkách, obchodných reťazcoch, potravinárskych či textilných fabrikách, ale aj bankách, stále, už desaťročia, ‚solidárne‘ vyplácajú len polovičné mzdy v porovnaní s ich domácimi krajinami,“ píše Paška. 
     
    Rovnako poslanec pripomína aj aktuálnu tému dovozu menej kvalitných výrobkov zo zahraničia a nechýba ani pripomienka, že spolu s migrantmi do Európy prišli aj radikálni islamisti. „Generálny advokát Yves Bot cíti takú mieru ‚spolupatričnosti a solidarity‘ so Slovenskom, že sa zo všetkých síl (aj napriek odporu Slovákov) z úprimného srdca usiluje dopriať nám čo najviac džihádistov, salafistov či problémov a skúseností s islamským terorizmom,“ dodáva. 
     
    Ironicky ladený status uzatvára Paška ešte jedným útokom. „Účelovosť, arogancia, cynizmus a neskrývaný výsmech bruselských mocných Slovensku je to, čo okázalo vložil generálny advokát Yves Bot do svojho odporúčania Súdnemu dvoru Európskej únie,“ konštatuje na svojom facebookovom profile
     
     
    - Reklama -