Francúzsky prezident Macron brojí proti zahraničnej propagande, predovšetkým ruskej. Chce nový zákon

    0
    Emmanuel Macron (Autor: TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

    Ako však server podotkol, experti budú mať v tejto chvíli zrejme problém vysvetliť, prečo Francúzi vôbec neriešia spravodajské zdroje typu Xinhua, Hindustan Times alebo ďalšie médiá, ktoré prinášajú čínsky, indický alebo pre zmenu arabský pohľad na rôzne témy.

    „Najkratšou možnou odpoveďou je, že čínske, indické či arabské médiá nepredstavujú žiadny problém, pretože ide naozaj o médiá. Zmyslom ich existencie je prinášať informácie a – áno – v cudzojazyčných mutáciách zároveň ponúkať svetu špecifický pohľad krajín či kultúr, v ktorých vznikli,“ poznamenal server so slovami, že RT a Sputnik v tomto zmysle médiami vôbec nie sú, pretože ide v prvom rade o nástroje spravodajskej a informačnej vojny proti západným demokraciám.

    „A to, o čo sa spomínané podniky snažia, nie je ,šíriť ruský pohľad‘, ale rozvrátiť informačný priestor v cieľových krajinách natoľko, že dezorientovaná verejnosť už nedokáže rozoznať, čo je pravda a čo lož, čo je dôveryhodný zdroj a čo novinárska žumpa; nie, že vezmú do úvahy nejaký ,ruský pohľad‘, ale že neveria už vôbec ničomu. Ďalším cieľom je amplifikovať spory a nedorozumenia v cieľových spoločnostiach a vyhrocovať politickú a sociálnu situáciu, aby došlo k delegitimizácii režimov a ochromeniu decíznej sféry,“ uzavrel server s konštatovaním, že Macron bol vo svojej prezidentskej kampani vystavený snahe hekerských útokov presadiť do funkcie Marine Le Penovú, podporovanú Moskvou.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -