Francúzsko už nie je miestom pre boháčov. Vlani ich z krajiny ušli tisíce

    0
    Ilustračné foto (Autor: pixabay.com)
    Najviac milionárov odišlo v roku 2015 z Paríža. Podľa New World Wealth to bolo až 7 000 boháčov, ktorí sa rozhodli opustiť francúzsku metropolu aj štát. Väčšina z nich sa podľa ekonomickej sekcie CNN presťahovala do Veľkej Británie, Kanady, Austrálie a Izraela. 
     
    Podľa štatistík žije vo Francúzsku 126-tisíc milionárov. Tí, ktorí vlani odišli, predstavujú približne 6 % z celkovej populácie bohatých Francúzov. 
     
    Tretia výročná správa New World Wealth o migrácii boháčov uvádza, že Francúzsko nie je jediná krajina, ktorá vlani zažila odliv boháčov. Deväťtisíc milionárov odišlo minulý rok aj z Číny, ďalších 6 000 sa vysťahovalo z Talianska, 4 000 z Indie a 3 000 ich opustilo Grécko. Napriek vlaňajšiemu „odlivu“ v Indii aj Číne každoročne milionárov pribúda. 
     
    Na opačnom konci rebríčka stojí Austrália, ktorá naopak prilákala 8 000 milionárov zo zahraničia. Rovnako dobre sú na tom v tomto smere Spojené štáty, do ktorých sa prisťahovalo približne 7 000 ľudí s miliónmi na konte. Izrael takýchto ľudí privítal 4 000. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -