Fotí sa nemecká kancelárka už aj s teroristami? Neuveríte vlastným očiam

    0
    Anas Modamani na selfie fotke s Angelou Merkelovou (Autor: ReproFoto: Twitter/Anas Modamani)
    Správa, že sa Angela Merkelová odfotila na obľúbenej selfie s jedným z teroristov z Bruselu, bola bombastická, ale ukázala sa byť nepravdivá. Nejde o to, že by bola fotografia digitálne upravená alebo inak manipulovaná. Muž na fotografii je jednoducho niekto iný a na Najima Laachraouiho sa len na prvý pohľad podobá. (O téme sme písali TU.)
     
    Mladík, z ktorého médiá urobili teroristu zodpovedného za útoky v Bruseli, však nie je žiaden militant, ale obyčajný sýrsky utečenec, ktorý sa s nemeckou kancelárkou odfotil počas jej návštevy v utečeneckom tábore, kde býval. 
     
    Mladý muž na fotografii je Anas Modamani, ktorý vlani pricestoval do Nemecka spolu s vyše miliónom ďalších utečencov. Do utečeneckého tábora v Berlíne sa Modamani dostal z Damasku v septembri 2015 a fotografiu s kancelárkou Angelou Merkelovou zverejnil na sociálnej sieti, kde si začala žiť svojím vlastným životom. 
     
    Fotografiu Anasa Modamaniho ktosi najprv zneužil a zverejnil ju spolu s fotkou Najima Laachraouiho podozrivého z podielu na teroristických útokoch v Bruseli, ako „dôkaz“ toho, že sa nemecká kancelárka odfotila s teroristom. 
     

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -