Firma Ficovho brata skončila pod rovnakou eseročkou ako Bašternákove. Účtovníctvo zmizlo

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Nekalé praktiky v podaní premiérovho brata? Podnikanie Ladislava Fica sa až nápadne podobá na „nášho človeka“ Bašternáka.

    Spoločnosť HF Steel sa rozhodne nesprávala ako seriózny partner. Napokon, na sociálnom aj zdravotnom poistení dohromady dlhuje vyše 200-tisíc eur, nehovoriac o dodávateľoch. Bývalá firma brata súčasného premiéra toho má „na rováši“ vcelku dosť.

    „Vyzerá to na klasický scenár – zobrať štátnu zákazku, nezaplatiť dodávateľom a spoločnosť prepísať na bieleho koňa. Počul som, že vraj nie sme jediní,“ povedal pre portál Aktuality.sk konateľ košickej firmy Ocekon, ktorá stále márne čaká na svojich 110-tisíc eur.

    Tajomný Francúz

    Ladislav Fico vlastnil spoločnosť HF Steel do januára 2012, teda len tesne do termínu po podaní prvých žalôb. V septembri toho istého roku Ficov obchodný partner Štefan Herman prepísal účtovníctvo na istého francúzskeho občana pod menom Sébastien Mocci.

    Keďže nového štatutárneho zástupcu sa už polícii nepodarilo skontaktovať, nedostala sa tak k podozrivému účtovníctvu.

    „Následne (po prepise na francúzskeho občana) skončila spoločnosť HF Steel na chate v Modre – rovnako ako firma LTB Rent Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov. Aj v Bašternákovej kauze sa pritom stratila časť účtovníctva. Dnes už firmy HF Steel a LTB Rent neexistujú,” pripomína portál Aktuality.sk.

    Bývalý nominant Smeru ako spoluvlastník

    HF Steel sa okrem iného podieľala v minulosti ako subdodávateľ na výstavbe rýchlostnej komunikácie pri Nitre, ktorú postavila vláda Roberta Fica.

    Mimochodom, zaujímavá je aj postava Štefana Hermana, ktorý bol počas prvej Ficovej vlády nominantom Smeru v orgánoch Slovenského pozemkového fondu.

    - Reklama -