Ficove sociálne balíčky sú karikatúrou sociálneho štátu, kritizuje Figeľ. KDH sa tlačí do koaličnej vlády, chce otočiť Slovensko doprava a dohora

    0
    KDH (Autor: KDH)

    Podľa Figeľa je KDH pripravené prevziať zodpovednosť za ktorýkoľvek sociálny, hospodársky či silový rezort. „Máme ľudí odborne zdatných a kompetentných, silný ekonomický tím, systémové a udržateľné riešenia a máme odvahu a odhodlanie zodpovedne konať,“ konštatoval a zároveň vyhlásil: „Nie sme najlepší, ale široko ďaleko lepších nenájdete. Máme nedostatky a slabiny, ale spolu môžeme byť lepší, spolu budeme silnejší.“ KDH sa podľa Figeľa nebojí problémov a ťažkých rozhodnutí. Zdôraznil, že rozhodnutie ako ďalej už nemá v rukách Smer-SD, ale rozhodnutie urobia ľudia – zdravotníci, učitelia, živnostníci 5. marca.

    Dvojciferná nezamestnanosť a sociálne balíčky po ôsmich rokoch premiéra Roberta Fica sú podľa Figeľa potvrdením chudoby Slovenska. „Sú potvrdením zlyhania a sú karikatúrou sociálneho štátu. Takto skutočný sociálny štát nevyzerá,“ vyhlásil . Voľby podľa neho rozhodnú o tom, aké bude Slovensko, aké ho odovzdáme deťom. Štyri roky absolútnej vlády jednej strany podľa Figeľa potvrdzujú, že Smer-SD nevie účinne riešiť nezamestnanosť a nechce dôsledne riešiť korupciu.

    Očania podľa predsedu KDH rozhodnú, či Slovensko pôjde doľava, ako doteraz alebo sa to otočí viac doprava a dohora. Zdôraznil, že víziou KDH je Slovensko, ktoré je bezpečným domovom pre spokojné rodiny.

    KDH dnes prijalo predvolebný program. Ten reprezentuje konkrétne kroky na štyri roky. „Je to súpis opatrení pre rast zamestnanosti a podnikania, na zníženie zdanenia pracujúcich a rodín, pomoc seniorom a invalidom, pozdvihnutie nášho školstva a zdravotníctva, rodín s deťmi. Našou ambíciou je, aby to bol nielen volebný, ale následne aj vládny program. Lebo je to dobrý program pre Slovensko bezpečné, spravodlivé a vyspelé,“ vyhlásil Figeľ, ktorý konštatoval, že KDH bolo štyri roky dôslednou a konštruktívnou opozíciou.

    Figeľ sa obrátil aj na nevoličov KDH. „Ale ak nie ste spokojní, je dôležité urobiť zmenu. Je potrebné, aby Váš hlas nezostal doma. A je tiež dôležité, aby Váš hlas neprepadol, lebo tým podporí súčasný vývoj. Ak nie ste spokojní so stavom a smerovaním našej krajiny, ponúkam Vám akcieschopnú alternatívu – alternatívu zodpovednej politiky. Ponúkam Vám konkrétne kroky na štyri roky, aby Slovensko bolo bezpečným domovom pre spokojné rodiny. Aby Slovensko a Európa boli dobrým miestom pre spokojný život,“ vyhlásil.

    KDH štartovalo dnes kampaň v popradskej aréne. Vystúpili v nej skupina Kandráčovci. The Pastels, Čarovné ostrohy a Janais. Podujatie moderovala Iveta Malachovská. Kandráčovci vystúpia na 14 mítingoch KDH a to najmä v krajských mestách a niektorých okresoch. KDH plánuje v predvolebnej kampani 500 aktivít. V každom kraji denne minimálne tri.

    Ďalšia strana, SDKÚ-DS, dnes oznámila, že dokázala obsadiť takmer 75% z celkového počtu okrskových volebných komisií po celom Slovensku. Z 5 992 volebných okrskov delegovala strana svojich zástupcov do 4 462 z nich.
    „Prvýkrát v histórii strany sa nám podarilo obsadiť okrskové komisie v tak veľkom počte“, povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Podľa neho to svedčí aj o záujme občanov aj takýmto spôsobom sa podieľať na férovom priebehu a zabezpečení volieb. Z hľadiska pokrytia volebných komisií je na tom strana najlepšie v Trnavskom, Bratislavskom Prešovskom, Žilinskom kraji, kde sa pohybuje na úrovni 80 až 84%. Nasleduje Košický, Trenčiansky Banskobystrický a Nitriansky kraj medzi 52 a 76%. Delegátmi strany sú členovia, sympatizanti ale občania, ktorí sa strane prihlásili priamo alebo cez sociálne siete.


     

    - Reklama -