Ficov ženský tromf vraj nepoznajú ani v Smere

    0
    Denisa Saková (Autor: Archív D. S.)

    Štátna tajomníčka Denisa Saková, ktorá má predstavovať budúcu generáciu Smeru-SD, nie je momentálne ani členkou strany. V minuloročných parlamentných voľbách sa jej však na kandidátke ušla vysoká pozícia, konkrétne 29. miesto. Saková má do strany čoskoro vstúpiť. „Pani štátna tajomníčka si podá prihlášku do strany Smer,“ uviedol pre Topky.sk hovorca ministra vnútra Roberta Kaliňáka Ivan Netík.

    Ombudsmanka pre deti Viera Tomanová, ktorá patrí medzi smeráckych veteránov, Sakovú nepoznala. „Ja ju vôbec nepoznám, nič o nej neviem,“ vyjadrila sa na adresu novej krvi a dodala, „som za to, aby mali možnosti, starší sú trošku pohodlnejší, je potrebné, aby prišli mladí.“ Podobný postoj zaujal aj poslanec Miroslav Číž. „Hovorili sme, že po 16 rokoch sa pozeráme na kontinuitu, Robert sa pozrel na šikovných ľudí a vytiahol niekoho,“ uviedol.

    Podľa politického analytika Jána Baránka premiér stavil na úplne neznáme meno zámerne. „V odbornej verejnosti je známa, na ministerstve, medzi policajtmi, iba na verejnosti nie je známa,“ vyjadril sa analytik a dodal, že je na Ficovi, aby ju spopularizoval.

    - Reklama -