Fico vystúpi s dôležitým prejavom. Toto čaká Slovákov a toto jeho ministrov

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Rok akcie, ako nazval ten s číslom 2017 slovenský premiér, je podľa neho v rámci medzinárodnej politickej scény nevypočitateľný a turbulentný. V Bielom dome zasadne nová administratíva, vo Francúzsku a v Nemecku sa uskutočnia voľby, začnú sa rokovania o brexite. Do jedného roka je skoncentrovaných toľko zásadných udalostí, ktoré ovplyvnia existenciu EÚ, a teda aj Slovenska. Pred vládnou koalíciou stojí kľúčová otázka, ako sa zodpovedne k týmto výzvam postaviť. Som presvedčený, že budeme v tomto roku klásť mimoriadny dôraz na dve veci – na zastavenie politiky nenávisti, ktorá sa šíri prakticky celou Európou a na garantovanie väčšej miery bezpečnosti ľuďom v EÚ,” píše Fico pre hnonline.sk.

    Dôležité bude podľa Fica aj presadzovanie princípov zodpovednej politiky. Podľa predsedu vlády obsahuje pre koalíciu rok 2017 tri základné ideové roviny. Prvou a podstatnou je udržanie vnútornej stability a bezpečnosti. Platí totiž pravidlo, že ak sú jednotlivé členské štáty stabilné, potom je stabilná aj celá EÚ. Preto mi záleží na budovaní dobrých vzťahov nielen vo vnútri koalície, ale aj s prezidentom. Stabilita inštitúcií garantuje stabilitu štátu. V tejto súvislosti je len na opozícii, či bude pokračovať v účelovej demontáži ich dôvery, alebo posunie politickú súťaž na vyššiu úroveň,” opisuje najbližšie plány premiér.

    Okrem toho je pre vládnu koalíciu dôležité, aby sa hospodárske výsledky krajiny pretavili aj do životnej úrovne Slovákov. Ľudia na Slovensku majú právo na dôstojný život a od ministrov čakám v tomto roku reálne impulzy smerujúce k pozitívnej zmene kvality života.” Samozrejme, nechýba pochvala štátneho rozpočtu z dielne Petra Kažimíra, ktorý je podľa Fica piatym najlepším v eurozóne.

    Tretia rovina roka akcie pre Slovensko je ideovo-programová. Politika Smeru musí byť blízka ľuďom a musí riešiť kvalitu ich života. Z tohto dôvodu očakávam, že rok akcie definuje našu stranu ako jednoznačne ľavicovú. Ako stranu, ktorá drží sľuby, garantuje stabilitu a pozitívne mení život na Slovensku k lepšiemu,” dodal na záver Robert Fico. Či plánuje na tlačovke povedať aj niečo viac, je otázne. Isté je, že rok minulý sa do dejín slovenskej politiky zapíše rozhodne ako jeden z najbúrlivejších rokov v jej dejinách. 

    - Reklama -