Fico v tom má jasno: Ak opäť niekto príde a povie, že ideme ponúknuť Európanom to, čo sme ponúkali doteraz, tak definitívne prehráme

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    “Nie je možné zase len medzi veľkými krajinami dohodnúť čosi a potom to položiť na stôl a poďme o tom rokovať. Predstava o tom, čo ponúknuť verejnosti, musí byť výsledkom veľmi ťažkej diskusie všetkých 27 členských štátov, ktoré zostávajú v Európskej únii. Ak opäť niekto príde a povie, že ideme ponúknuť Európanom to, čo sme ponúkali doteraz, tak definitívne prehráme,” povedal Fico.

    Výsledok britského referenda o odchode z EÚ nevníma ako tragédiu, ale ako tvrdú realitu a reakciu Britov na európsku politiku. “Skôr si musí EÚ odpovedať, čo sa udialo, čo bolo zle,” poznamenal. Treba preto podľa jeho slov začať hovoriť o tom, čo sa ponúkne obyvateľom EÚ. Avizoval, že v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ chce začať procedúru neformálnych rokovaní o budúcnosti únie.

    Fico poukázal, že ľudia majú evidentne problém nielen s migračnou, ale aj hospodárskou politikou únie. Z britského referenda sa treba preto poučiť, aby sa situácia nezopakovala aj v iných krajinách, upozornil. Myslí si, že väčšou hrozbou by bol odchod krajiny, ktorá je aj súčasťou eurozóny.

    - Reklama -