Fico to schytal za svoj postoj k štrajkom. To, čo naňho vytiahol komentátor, sa mu páčiť nebude

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Komentátor Marián Balazs si zobral na paškál premiéra Roberta Fica a jeho vyjadrenia a postoje, ktoré zaujímal počas svojej politickej kariéry k štrajkom. Za tie roky sa ich pár vyskytlo. „Keď začiatkom roka 2003 železničiari štrajkovali proti rušeniu niektorých regionálnych tratí a ochromili osobnú i nákladnú železničnú dopravu po celom Slovensku, opozičný poslanec Robert Fico sa otvorene postavil na stranu železničiarov a ich štrajk označil za verejný záujem,“ píše Balász vo svojom komentári a pridáva iný príklad.

    „Keď o sedem rokov neskôr, v čase prvej vlády Roberta Fica, protestujúci kamionisti zablokovali cesty a ochromili dopravu, premiér Fico sa postavil proti nim,“ pripomína Balazs a pokračuje, „obvinil ich dokonca z toho, že nikdy takto nebol ohrozený demokratický systém Slovenskej republiky ako teraz.” Ako komentátor zhrnul, „takže, keď štrajkovali železničiari a Fico bol v opozícii, štrajk bol verejným záujmom. Keď štrajkovali kamionisti a Fico vládol, štrajk bol ohrozením demokracie“.

    Príklad nachádza aj z aktuálnej témy – štrajku učiteľov. V roku 2003 ho ako opozičný poslanec otvorene podporoval a vyhlásil, že jeho strana pozitívne vníma, že zástupcovia školstva už nie sú ochotní nečinne znášať politiku vlády. Balázs pripomína, že dnes učiteľov znevažuje a ich iniciatívu nepravdivo označuje za nelegálnu. „Nie je to nič iné ako drzosť a politický i ľudský cynizmus,“ tvrdí komentátor na margo premiérovho správania sa.

    - Reklama -