Fico sebavedomo: Koalícia je stabilná, dôverujeme si, na predčasné voľby nie je dôvod

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Vládna koalícia sa podľa jeho slov zaviazala udržať v krajine stabilitu a opatreniami v prospech ľudí postaviť hrádzu extrémizmu. Odmieta reči o predčasných voľbách. “Na takéto úvahy nie je žiadny dôvod, je to umelá bublina, ktorú sa niekto snaží vytvoriť,” povedal Fico.

    Tieto reči šíria podľa neho opozičné strany, ktoré označil za ničotu.

    “O predčasných voľbách hovoria tí, ktorí dnes nepredstavujú žiadnu alternatívu. To je ničota, to je alternatíva chaosu a nenávisti. Ľudia, ktorí sa na ničom nevedia dohodnúť. Toto nemôže byť alternatíva stabilnej vládnej koalície, ktorá vznikla na základe výsledkov demokratických parlamentných volieb,” zdôraznil Fico.

    Odpoveďou extrémistom, bláznom a polobláznom v slovenskej politike má byť podľa neho zmysluplný program a konkrétne výsledky. To podľa Fica vláda verejnosti ponúka.

    Fico hovoril tiež o viacerých prioritách, ľavicových opatreniach, ktoré pre ľudí chystajú jeho ministri. V súvislosti s bezpečnostnou situáciou je podľa Fica na čase uvažovať napríklad o spoločnej európskej armáde. Posilniť by sa mala podľa premiéra aj akcieschopnosť našej armády aj podmienky, v ktorých pracuje Policajný zbor.

    “Slovensko dnes musí byť schopné chrániť svoje hranice a garantovať bezpečnosť ľudí v ich domovoch,” uviedol jednu z priorít tohto roka.

    “Týmto trom politickým stranám sa podarilo postaviť vládu, za ktorú sa Slovensko nemuselo hanbiť,” povedal predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko aj v súvislosti so slovenským predsedníctvom v Rade Európskej únie. Koalícia chce podľa neho viac rozvíjať sociálny pilier a počúvať ľudí a ich problémy.

    “Táto vláda je stabilná, rokovania Národnej rady prebiehajú hladko, pretože sú všetky veci vopred konzultované na úrovni vlády, a čo je najdôležitejšie, že ľudí nezaťažujeme konšpiráciami, ale že veľmi citlivo vnímame, že ľudia majú právo mať sa lepšie a chceli by sme k tomu prispieť,” doplnil šéf národniarov.

    Podpredseda parlamentu a šéf Mosta-Híd Béla Bugár vyzdvihol priority jeho strany, ktorými sú právny štát, regionálny rozvoj, menšinové práva a občianska spoločnosť. Volá aj po zmene spôsobu výberu policajného prezidenta. Danko potvrdil, že prebieha diskusia o činnosti Policajného zboru aj o zlepšení podmienok vyšetrovania.

    Bugár avizuje aj prijatie tzv. protikorupčnej doložky k zákonom.

    “Aby sme zmenšili priestor pre korupciu,” vysvetlil s tým, že chce riešiť aj postihovanie internetovej kriminality.

    Na zreteli bude mať jeho strana aj zdravší život ľudí v regiónoch, ochranu životného prostredia, mieni meniť stavebný zákon. Ocenil, že v koalícii platia dohody.

    “Na čom sa dohodneme, to sa v Národnej rade zrealizuje a to je pre nás najdôležitejšie,” uzavrel.

    - Reklama -