Fico sa tvrdo pustil do mienkotvorných médií: Je čas vyčistiť si okuliare. Viem si predstaviť tie titulky, ak by tu bola iná vláda

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Premiér Robert Fico sa vo svojom pravidelnom komentári pre Hospodárske noviny pustil do mienkotvorných novín, ktoré podľa neho každý deň intenzívne vykresľujú krajinu čiernymi farbami, avšak realita je iná.

    „Slovenské mienkotvorné médiá sa v uplynulých dňoch dozvedeli pre ne veľmi smutnú správu. Mojej vláde sa podarilo dosiahnuť historickú mieru nezamestnanosti, ktorá sa dostala pod hranicu z roku 2008 na 7,36 percenta. Krajina, ktorej obraz intenzívne maľujú každý deň čiernymi farbami, dosiahla ďalší dôležitý medzník v oblasti sociálnej politiky,“ píše Fico s tým, že aj tieto výsledky sú krutým zrkadlom pre tých, ktorí podľa vlastného presvedčenia žijú v štáte bez perspektívy so skoro nedemokratickým režimom.

    Viem si predstaviť tie titulky v médiách

    „Viem si predstaviť titulky v médiách, ak by tu bola vláda rovnakého politického vierovyznania, aké majú niektorí autori. Obrazmi stredoeurópskeho ekonomického tigraby sa to tu len tak hemžilo, až by sa človek nemal pred ním kam schovať,“ pokračuje premiér, pričom jeho výsledky sú vraj v médiách iba konštatované alebo spochybňované.

    Spolu s generálnym tajomníkom OECD Angelom Gurríom sa zhodli, že ekonomike sa mimoriadne darí, verejné financie sú vo výbornom stave a Slovensko má veľmi nízky verejný dlh. Fico však priznáva, že problémom je, že sa nedokáže tento úspech pretaviť do rýchlejšieho tempa zvyšovania životnej úrovne. Napriek tomu by mohla nezamestnanosť v krajine klesnúť do roku 2020 na 6,2 percenta.

    „Aby sme naplnili tento cieľ, musíme uskutočniť celý rad ďalších krokov v oblasti sociálnej politiky, aby sme zabezpečili kvalifikovanú pracovnú silu pre zamestnávateľov,“ píše predseda vlády s tým, že ministerstvo práce pripravuje množstvo vzdelávacích a rekvalifikačných kurzov. Nutná je podľa Fica aj reforma školstva, ktorá má zastaviť prúd nepoužiteľných absolventov na trhu práce.

    „Možno časom pochopia aj médiá, že ekonomický tigerrozkladom pravice neodišiel, len ho vedome prehliadali. Je čas vyčistiť si okuliare, páni,“ uzatvára líder najsilnejšej strany Smer-SD Robert Fico.

    - Reklama -