Fico sa prejavil ako politický mág. Odvolávaný by mal byť líder opozície. Pre nečinnosť, šľahá blesky komentátor

    0
    šef OĽaNO Igor Matovič spolu s opozičnými poslancami (Autor: TASR)

    Vo svojom komentári Dag Daniš tvrdí, že po tom, ako prepukol škandál s cenami energií, sa mali lídri opozície radovať s tým, že porazili samotného premiéra Fica, a Danko mu mal pohodlne preberať voličov.

    Avšak priebeh je presne opačný. „Na zemi leží dokopaný Danko (hoci kauzu vysokých cien energií otvoril ako prvý). Fico oslavuje a zbiera stratených voličov Smeru. V januári vyrástol z 23 percent na 28. A čerstvo zobudená opozícia sedí na rohu postele. Rozhliada sa po spálni. A hľadá papuče,“ napísal Daniš.

    Hoci šéf SNS Andrej Danko sa témy so zvyšujúcimi cenami energie hneď chytil a snažil sa aj na koaličnej rade, opozícia podľa Daniša spala.

    „A presne v tejto fáze hry sa prejavil Fico ako politický mág, ktorý dokáže z výhody súpera urobiť vlastnú výhodu,“ pokračuje komentátor.

    Fico sa zjavil na javisku ako nahnevaný silák, ktorý všetko napraví a pohodlne roztrhá faktúry. „Ľudia videli nahnevaného Fica, ktorý trhá faktúry. Sľubuje nové, nižšie ceny. Opozíciu nevideli, lebo nič nerobila. V tejto chvíli Fico vyhral. Bol rýchlejší ako popletený Danko. Bol rýchlejší ako prispatá opozícia. Vždy bol o krok vpredu, ďaleko pred ňou. Opoziční poslanci potom len dodatočne glosovali, čo Fico podnikol,“ pochválil Ficovu stratégiu Daniš.

    Danko sa chystal predvolať Holjenčíka do parlamentu, avšak Fico ho zasa predbehol a jeho odchod oznamoval z úradu vlády. Opozícia začala dávať Ficovi ultimátum, aj keď to mala spraviť už na začiatku januára.

    „Nie, odvolávaný z funkcie by nemal byť Fico. Odvolávaný by mal byť líder opozície'. Pre nečinnosť. Jeho jedinou poľahčujúcou okolnosťou je, že vlastne neexistuje,“ uzatvára Daniš.

    - Reklama -