Fico sa obul do Kisku. Mal by menej počúvať svojich poradcov, odkázal mu

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    „Nerozumiem slovám pána prezidenta Kisku na adresu V4. Sú neadekvátne, lebo keby nebola V4, tak máme dnes povinné kvóty, keby nebola V4, tak Slovensko nemôže ošetrovať vlastné záujmy, pokiaľ ide o plyn, ktorý prechádza cez našu krajinu,” skonštatoval premiér.

    Fico zdôraznil, že aj rokovanie premiérov V4 v Bruseli potvrdilo, že tieto štyri krajiny sú schopné koordinovať svoje postoje a kým takéto regionálne združenie, ktoré zahŕňa viac ako 60 miliónov obyvateľov, spoločne postupuje, tak je schopné dosiahnuť aj veľké výsledky.

    Premiér odmietol Kiskove slová, že vyšehradská štvorka “má zlý imidž”, a v tejto súvislosti, rovnako ako aj s odkazom na stretnutie prezidenta SR s dalajlámom, odkázal, že prezident by mal menej počúvať svojich poradcov.

    Fico upozornil, že ako predseda vlády zodpovedá za hospodárske vzťahy s inými krajinami a za to, aby vznikali obchodné príležitosti.
    „To, čo urobil Kiska, jednoznačne poškodilo slovensko-čínske vzťahy a na tom nie je nič tajomné,” uviedol Fico s tým, že v rovnakom duchu sa už vyjadril aj šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák.

    - Reklama -