Fico sa chystá do Prahy. Čaká ho summit V4

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    Predsednícka krajina v súlade so zaužívanými pravidlami visegrádskej spolupráce organizuje minimálne dve oficiálne schôdzky na úrovni predsedov vlád.
    Na júnovom stretnutí predsedovia vlád krajín V4 zhodnotia plnenie ročného programu predsedníctva Českej republiky vo V4.

    Ďalším bodom programu bude informácia o prioritách poľského predsedníctva, ktoré Varšava preberá od 1. júla do 30. júna 2017, pričom prítomní predsedovia vlád krajín V4 by mali formálne schváliť program predsedníctva Poľskej republiky. V rámci programu summitu premiéri vystúpia aj na konferencii “Pražský európsky summit”, ktorá sa uskutoční v tomto termíne v Prahe. Ďalšími témami rokovania predsedov vlád krajín V4 budú aktuálne európske otázky a iné zahraničnopolitické témy. 

    Podľa zatiaľ zverejnených informácií tak pôjde o druhú zahraničnú cestu premiéra od jeho operácie srdca. V stredu 1. júna ide Fico spolu s celou vládou do Bruselu, kde bude kabinet rokovať s Európskou komisiou v súvislosti s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie.

    Fico mal pôvodne po vymenovaní za predsedu vlády naplánovanú svoju prvú zahraničnú cestu podľa tradície do Prahy a následne aj do ďalších krajín V4, tieto cesty však musel zrušiť pre hospitalizáciu pre problémy so srdcom.

    - Reklama -