Fico reaguje na Kisku: Trvám na svojom stanovisku. Pýtam sa, kto tu klame?

    0
    Robert Fico (Autor: Dominik Földes)

    Kiska totiž popiera tvrdenie Roberta Fica o tom, že si “vybavoval” svoje záležitosti u orgánov činných v trestnom konaní. “To, čo premiér hovoril včera verejne a v auguste pred zástupcami mimovládnych organizácií neverejne, je lož. Premiér klame. Je to absolútna lož,” uviedla hlava štátu na sociálnej sieti.

    Prezident potvrdil, že približne pred dvoma rokmi sa skutočne zúčastnil stretnutia v hoteli Bôrik, na ktorom bol premiér, generálny prokurátor a vtedajší riaditeľ SIS. “Pri rozhovore som sa zmienil, že sa vedie vyšetrovanie voči rešpektovanej firme, v ktorej som spolumajiteľom, a že mám obavu, že môže byť zneužité na diskreditačnú kampaň proti mojej osobe. Nič viac,” spresnil.

    Podľa premiéra však prezident potvrdil, že sa o svojich daňových problémoch zmienil osobne dávno predtým, ako sa o nich dozvedela verejnosť. “Zároveň potvrdil, že v prítomnosti generálneho prokurátora otvoril otázku vyšetrovania jeho firmy,” skonštatoval.

    Okrem toho zdôraznil, že generálny prokurátor tvrdí, že na takom stretnutí nebol, pričom prezident tvrdí, že sa takéto stretnutie uskutočnilo. “Tak sa pýtam, kto tu klame?” uviedol Fico.

    Robert Fico na brífingu 1. októbra uviedol, že nevie o “kauze prezidenta SR Andreja Kisku” z nelegálne získaných informácií od daňových či iných orgánov. Kiska mal o svojich problémoch s daňami Ficovi povedať sám. Premiér je ochotný ísť s týmto tvrdením bez akéhokoľvek zaváhania aj na detektor lži.

    Reagoval tak na programovú riaditeľku z Aliancie Fair-play Zuzanu Wienk, ktorá v diskusnej relácii RTVS povedala, že Fico už začiatkom augusta, teda pred septembrovým anonymom, vedel o daňovej kontrole vo firme prezidenta Kisku. Uviedla tiež, že Fico o Kiskovom prípade hovoril počas pracovného rokovania k zákonu o oznamovateľoch korupcie, na ktorom sa zúčastnila, pretože bola členkou pracovnej skupiny k návrhu tohto zákona.

    - Reklama -