Fico otvorene: Pre ľudí nie je podstatné mať len prácu, ale mať aj prácu za dobrý plat. Médiá i opozícia absolútne prehliadli skutočné nebezpečenstvo

    0
    Robert Fico (Autor: Dominik Földes)
    V komentári na stránke HN Online premiér píše o tom, že je načase začať hovoriť o nových výzvach, ktoré Slovensko čakajú v nasledujúcich rokoch. „Tými sú jednoznačne vyššie mzdy a lepšie pracovné podmienky,“ píše v úvode komentára Robert Fico (Smer-SD). Predseda vlády vyzdvihuje najmä mimoriadne nízku nezamestnanosť (6,9 %) a pripomína, že nastal čas na riešenie platových podmienok. 
     
    „Je čas hovoriť o nových výzvach – tými sú jednoznačne vyššie mzdy a lepšie pracovné podmienky. Pretože pre ľudí nie je podstatné mať len prácu, ale mať aj prácu za dobrý plat…“ píše sa v statuse ku komentáru z HN Online na Ficovom facebookovom profile.  
     
    V texte premiér neobvykle chváli aj médiá. „Teší ma aspoň to, že som v poslednom čase zachytil aj v radoch samotných žurnalistov výzvy k objektívnejšiemu hodnoteniu reality,“ napísal o novinároch Fico. 

    Skutočné nebezpečenstvo 

    Premiér pripomenul situáciu, ktorá nastala po voľbách, a obvinil opozíciu aj médiá z toho, že konali v rozpore s demokratickými princípmi, keď volali po okamžitých nových voľbách či úradníckej vláde. „Vyhrážky, brutálny mediálny nátlak či pogrom na sociálnych sieťach najmä voči menším koaličným partnerom boli alarmujúce a jasne ukazovali, ako môže cielený tlak úzkej skupiny ľudí ohroziť rozhodnutie celej spoločnosti,“ zhodnotil Fico povolebný postup súčasnej opozície. 
     
    Skutočnou hrozbou pre slovenskú spoločnosť, ktorú podľa Fica médiá aj opozícia pre „svoje zaslepenie“ prehliadli, je čosi úplne iné. V komentári tvrdí, že po voľbách médiá obmedzili svoje otázky na to, či pôjde tá-ktorá strana do koalície so Smerom, a to sa prejavilo.  
     
     
    „Pre toto svoje zaslepenie médiá i opozícia absolútne prehliadli skutočné nebezpečenstvo pre Slovensko, ktoré sa najprv plazivo a dnes sa už na dennom svetle hlási o slovo. Toto slovo, zahalené hnedou ideológiou a zelenými tričkami, má jednoznačný verdikt – koniec slobody, koniec demokracie, koniec spolunažívania v spoločnom európskom dome a úplný ekonomický rozvrat krajiny,“ píše premiér v jasnej narážke na ĽSNS. 

    Útok na opozíciu

    Fico v komentári nezabúda ani na opozíciu a tvrdo sa púšťa do druhej najsilnejšej strany na Slovensku. „SaS sa od začiatku formovala ako protestná blogerská strana, ktorá kritizovala na všetkých frontoch. Stala sa však živým potvrdením toho, že krikľúňom nestačí len ponúknuť miesta vo vláde, pretože im chýbajú skúsenosti a predovšetkým zodpovednosť,“ hodnotí premiér opozičnú stranu, ktorá má po Smere druhé najvyššie preferencie v prieskumoch. 
     
    SaS sa podľa predsedu vlády nepoučila zo svojich chýb, ktoré vraj spravila v minulosti, a dodnes obhajuje vlastné rozhodnutie položiť niekdajšiu vládu Ivety Radičovej. „Je úplne zrejmé, že všetky tie nebezpečné reči o Slovensku mimo jadra EÚ nie sú len frázami, ale strana by ich pri moci naozaj zrealizovala,“ zdôvodňuje Fico. 
     
    „V situácii, keď vládna koalícia stráži verejné financie ako zodpovedný hospodár a každý rok znižuje deficit verejných financií, príde alternatíva vládys projektom, ktorý v nich vyrába miliardovú sekeru. SaS jednoducho zlyhala na všetkých frontoch a aktuálne ťaží len zo zúfalého stavu zvyšku opozície,“ píše Fico v súvislosti s odvodovým bonusom presadzovaným SaS.  
     
    Opozíciu ako celok Fico označuje za zúfalstvo a útočí aj na hnutie OĽaNO, ktorého líder Igor Matovič na rokovania parlamentu odmietol chodiť po incidente s predsedom NR SR Andrejom Dankom.  
     
    „Keďže post parlamentného gašpara ostal po tomto tragikomickom odchode uprázdnený, okamžite sa oň prihlásili ďalší kandidáti uznávajúci princíp čím väčšia mediálna senzácia, tým lepšie'. Najväčšími konkurentmi sú zjavne predseda kresťanskej a konzervatívnej (!!!) strany KDH, ktorý chráni slovenských producentov mlieka tak, že výsledok ich práce vylieva v priamom prenose do kanála,“ píše Fico o predsedovi mimoparlamentného KDH. 
     
    Fico potom komentuje aj nedávny status Borisa Kollára (Sme rodina), v ktorom líder opozičnej strany zverejnil fotografiu vagónov s drevom a okorenil ju útokom na Smer. „Odfotí na trati vagón naložený drevom a dá k tomu status, že aha, takto smeráci kradnú drevo. Neuveriteľné, čo stačí na lacné zaujatie publika,“ dodáva premiér. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -