Fico našiel vinníka politickej nestability. A nemýľte sa, nejde o opozíciu

    0
    Robert Fico (Autor: Dominik Földes)

    „Turbulentný týždeň odhalil skutočnú tvár slovenskej politickej a mediálnej scény,“ začína premiér svoj komentár na hnonline. Podľa Fica uplynulý týždeň ukázal, čomu sa venuje skutočná pozornosť a kde sú priority, a ako sú médiá schopné tieto fakty odhaľovať verejnosti. Premiér je totiž presvedčený, že médiá zámerne štvú proti sebe koaličných partnerov. „Rešpektujem právo médií kriticky odhaľovať naše chyby či nedostatky, ale v tomto prípade sa posunuli do úlohy politického subjektu, ktorý vedome doslova hecuje koaličných partnerov proti sebe,“ napísal.

    Nepriamo tiež obvinil médiá, že sú prakticky zodpovedné za politickú nestabilitu, pretože ponižovali koaličného partnera a provokovali ho k emocionálnym krokom. „Obrazne povedané, slovenské médiá si vopred kúpili pomyselnú kolu a pukance a chcú si užiť zábavu z prípadnej politickej krízy,“ vyhlásil premiér. Vyčítal tiež slovenským novinárom, že sa dostatočne nezaujímali o posolstvo jeho vystúpení týkajúcich sa zahraničnej politiky Slovenska a vnímali ich v kontexte koaličnej krízy, čo podľa premiéra znamená neschopnosť dovidieť za Dunaj.

    „Ja som postupoval korektne a principiálne”

    Fico zároveň zdôraznil, že on sám v otázke odvolávania ministra školstva Petra Plavčana, ktorý sa stal akýmsi symbolom vládnej krízy, postupoval korektne a principiálne a postoj, ktorý zaujali médiá, je pre neho obrovským sklamaním. Pri ministrovom odvolávaní pritom podľa neho vôbec nebol medzi koaličnými partnermi rozdiel v postojoch v tom, či má minister odstúpiť, ale kedy tak má urobiť.

    Rovnako ako médiá ukázala svoju nedospelosť a nezodpovednosť podľa Ficových slov aj opozícia. „Presadzovať politiku predčasných volieb v čase, keď sa na európskej scéne rozbiehajú zásadné integračné procesy, je doslova šialené,“ vyčíta premiér. „Vymetač bruselských barov Sulík hrá s verejnosťou nepoctivú hru. Vystupuje proti integrácii do jadra a pritom mu nič nebráni brať 21-tisícový plat v Európskom parlamente. Je to neslušné voči občanom a mal by sa zriecť týchto výhod a vrátiť sa na Slovensko,“ zopakoval ešte raz Fico aj drsné slová na adresu opozičného lídra Richarda Sulíka, ktoré sme mali možnosť počuť už aj koncom uplynulého víkendu v premiérovom videu na sociálnej sieti.

    Viac o spomínanom videu aj Sulíkovej reakcii sme písali TU a TU.

    - Reklama -